Beyazıt’taki silahlı çatışmanın sebebi tükürükmüş

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 8:48 am - Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 8:49 am

Beyazıt’ta 1’i polis 7 kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın sebebinin, 10 ay önce iki grup arasında yaşanan tezgah önüne tükürme tartışmasından kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Beyazıt’taki silahlı çatışma ve ortaya çıkan görüntüler dehşete düşürmüştü. Fatih’te Beyazıt Çadırcılar Sokak’ta iki grup arasında saat 10.30 sıralarında silahlı kavga çıktı. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken, kavgaya müdahale etmek isteyen bir polis ile toplam 7 kişi yaralandı. Çatışma anının görüntüleri ise dehşete düşürdü. Görüntülerde polisin silahını alan bir kişinin karşı tarafa ateş açtığı görüldü. Çatışmanın ardından yapılan gözaltı sayıları artmaya devam ederken, İstanbul Valiliği’nin ‘husumet’ olarak açıkladığı çatışma nedeni ortaya çıktı. Beyazıt’taki çatışmanın altından tükürük ve 10 aylık bir kin çıktı.

Beyazıt’ta çatışma: 27 gözaltı var

10 AYLIK KİN

Polat Ö. ve Ayhan Ö. ile Mahmut K. ve Remzi K. arasında tezgâh önüne tükürme nedeniyle tartışma çıktı, biri ağır iki kişi silahla vurularak yaralandı. 10 aylık kin, dün tekrar alevlendi.

POLİSİN SİLAHINI ÇALIP ATEŞ AÇTI

Olay sırasında bir kişinin, polisin belinden silahı alıp ateş açtığı öğrenildi.

Özel Harekât polisleri, çatışmanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri olayla ilgili 27 şüpheliyi gözaltına aldı. şüphelilerin üzerinde 2 tabanca ele geçirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Beyazıt’taki silahlı çatışmaya ilişkin İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Saat 10.30 sıralarında Fatih İlçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesinde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür.

1’İ POLİS 7 YARALI

Olaya müdahale eden 1 polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.