Beyaz Saray’da ‘çıplak fotoğraf’ alarmı! Taylor Swift’in sahte fotoğraflarını hazırladılar

Yayın tarihi: 27 Ocak 2024 Cumartesi 1:50 am - Güncelleme: 27 Ocak 2024 Cumartesi 4:18 am

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift‘in yapay zeka kullanılarak hazırlanan çıplak fotoğrafları sosyal medyada tepkilere neden oldu. Uzun bir süre yayında kalan paylaşımlarla ilgili Beyaz Saray’dan açıklama geldi.

Şarkıcı Taylor Swift’in yapay zeka ile hazırlanan sahte fotoğraflarının sosyal medyada dolaşıma sokulması üzerine Beyaz Saray’dan açıklama geldi.

Kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce yapılan fotoğraflarda ünlü şarkıcının bilgisayar ortamında hazırlanan çıplak pozları yer aldı.

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X’te (Twitter) paylaşılan görüntüler uzun bir süre yayında kaldı ve bazı paylaşımlar 45 milyondan fazla görüntülendi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Konuyla ilgili Beyaz Saray’dan da bir açıklama geldi.

Beyaz Saray’ın basın sözcüsü Karine Jean-Pierre basın toplantısında konuyu “çok endişe verici” olarak niteledi ve “Bu sorunla başa çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Sözcü, sosyal medya şirketlerinin yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için önemli bir rol üstlendiğini belirtti ve ABD Kongresi’nin yasal düzenleme yapması gerektiğini kaydetti.

Jean-Pierre, yapay zeka ile oluşturulan sahte görüntülere karşı uygulanan sınırlı yaptırımların çoğu zaman kadınları orantısız bir şekilde etkilediğini vurguladı.

taylor swift, abd, taylor swift çıplak, yapay zeka, beyaz saray, açıklama, taylor swift sahte

Taylor Swift’in evine girmeye çalışan erkek tutuklandı

Kaynak: TELE1