Best Model’e saldırıya 15 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 1:19 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 1:21 pm

Best Model Of The World yarışması birincisi ve dizi oyuncusu Onur Seyit Yaran’ı silahla vurduğu gerekçesiyle yargılanan sanık Serhat Okuducu’nun 15 yıla kadar hapsi istendi.

Best Model Of The World yarışması 2016 yılı birincisi ve ‘Kardeşlerim’ adlı dizinin oyuncusu Onur Seyit Yaran’ı vuran ve hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Serhat Okuducu’nun yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Serhat Okuducu SEGBİS sistemi ile bağlanırken taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı olay yerini gösteren kamera kayıtlarında müşteki ile sanık arasında itişme olduğunu ve müştekinin sanığı ittikten sonra sanığın elinde bulunan silah ile ateş ettiğini söyledi.

Sanığın kastının öldürmeye yönelik olduğunu aktaran cumhuriyet savcısı, Serhat Okuducu’nun ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Söz verilen sanık, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanık ile avukatının esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.