Beşiktaş’tan TFF’ye stat göndermesi!

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 5:23 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 5:50 pm

EURO 2032 Avrupa Şampiyonası başvurusunda Beşiktaş’ın stadını listeye eklemeyen TFF’ye siyah beyazlı kulüp göndermede bulundu. Sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Beşiktaş, “Dünyanın en güzel stadı burada” dedi.

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2032) İtalya ile ortaklaşa düzenleyecek Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Daha önceki 4 adaylığında başarılı olamayan ve 2 adaylığından da oylama sürecine geçilmeden çekilen Türkiye, 7. girişiminde turnuvanın ev sahipliğine hak kazandı. EURO 2032 için yalnızca Türkiye ve İtalya adaylık başvurusunda bulunmuştu.

UEFA resmen duyurdu: EURO 2032 Türkiye ve İtalya’da!

“EKİM 2026’DA BELLİ OLACAK”

TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt maçların hangi statlarda oynanacağına dair, “Adaylık dosyamızda 10 tane stadyum var, bunların 3 tanesi İstanbul’dan. Gerisi Anadolu’dan. 5 stadyuma indireceğiz. Ekim 2026’da açılış, kapanış maçları, kura çekim yerlerini Ekim 2026’ya kadar İtalyan arkadaşlarımızla birlikte belirleyeceğiz. Dosyamızdaki 10 stadyumdan 9’u hazır halde. Sadece Ankara Stadyumu’nu şu an yapıyoruz. Önümüzdeki 1-2 sene içerisinde o stadyumun açılacağını düşünüyoruz. Bizim bir eksiğimiz yok” ifadelerini kullandı.

Turnuvanın oynanacağı statlar şöyle:

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu, NEF Stadyumu, Ülker Stadyumu, Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu (İnşaatı devam ediyor.), Konya Büyükşehir Stadyumu, Bursa Büyükşehir Stadyumu, Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi, Antalya Corendon Airlines Park, Eskişehir Atatürk Stadyumu ve Gaziantep Kalyon Stadyumu

Turnuvanın yapılacağı statlar arasında Tüpraş Stadyumu’nun olmamasına Beşiktaş’tan tepki geldi. Siyah beyazlıların sosyal medya hesabından yapılan açıklamada stat görselleriyle birlikte “Dünyanın en güzel stadı burada” ifadeleri kullanıldı ve paylaşıma TFF’nin hesabı da etiketlendi.

Volkan Demirel, EURO 2032 için umutlu! “Çok mutluyum, onurluyum, gururluyum”