Beşiktaş’taki rant ve talan projesinin 10 yıllık mücadelesi sonuçlandı!

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2022 Pazar 7:29 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2022 Pazar 7:29 pm

Etiler’de eski polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki rant projesi, çevre sakinleri, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası mücadelesi sonucu durduruldu.

Etiler’in merkezindeki eski Polis Meslek Yüksekokulu’nun arazisinde, hukuksuz bir şekilde süren rant projesinin inşaatı vatandaşın çabaları ve Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası’nın 10 yıllık hukuk mücadelesi sonunda durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), uyarıları dikkate alarak inşaatı mühürledi.

“BAŞKA BEŞİKTAŞ YOK”

Beşiktaş Kent Konseyi tarafından yapılan basın açıklamasında sürecin takipçisi olunacağı duyuruldu.

Kent Konseyi Başkanı Firdevs Köroğlu tarafından yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeniden imar planı yapabileceği ve daha düşük bir emsalle araziyi yeniden imara açabileceği, daha önce örnekleri görülmüş olan böyle bir oldu bittiye karşı her an izlemede olacakları ve meşru itirazlarını sürdürecekleri belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler vurgulandı:

Beşiktaş; İstanbul’un en fazla tarihi ve doğal değerlerine sahip ilçelerinden biri… Ve yıllardır yağmalanıyor! Ne Taşlık’ın Swissotel’e, ne Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin Bahçeşehir Üniversitesi’ne verilmesini, ne Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nin arazisinin bir bölümüne Conrad Hotel’in yapılmasını, ne Tütün Deposu’nun Shangri-La Hotel’e yok pahasına verilmesini, ne Hamidiye Su Deposu’nun arazisinin Renaissance Hotel’e, ne Karayolları arazisinin Zorlu Holding’e armağan edilmesini, ne de Dikimevi’nin TOKİ’ye devredilmesini unutmadık!

Özellikle 1980’lerden bu yana kent yağmasına uğramasına karşın yine de Beşiktaş’ta çok önemli zenginliklerimiz var. Ve bugünden sonra tek bir değerimizi ranta kurban vermemeye kararlıyız. Kentimizin göbeğinde yeni bir talana asla izin vermeyeceğiz. Bu talan girişimi her kim tarafından destekleniyor olursa olsun tavrımız nettir. Beşiktaşımızın tarihi ve doğal dokusunu korumak için yasal ve meşru tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bildiriyor, tüm Beşiktaşlılar’dan bu mücadeleye destek olmaları çağrımızı yineliyoruz.

Unutmadan, bir çağrımız da tüm merkezi otoritelere, yerel yönetimlere ve diğer kamu kurumlarına: Sizlerin de Beşiktaş’ın talana uğramasına karşı en az bizim kadar duyarlı olmanızı bekliyoruz. Hemen hatırlatalım, ‘Başka Beşiktaş Yok!’
Beşiktaş hepimizin ve yurttaşlar olarak kent hakkımızı sonuna kadar savunacağız!

Bakan ‘parsel parsel ihale yapacağız’ dedi, Çeşme’de araziler ranta açıldı