Beşiktaş’ta Q7’nin yerine Kolombiyalı yıldız!

Yayın tarihi: 23 Ocak 2019 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 23 Ocak 2019 Çarşamba 8:31 am

Beşiktaş’ta Ryan Babel’in ardından Ricardo Quaresma’nın da ayrılması an meselesi. Siyah-beyazlılar, Brighton’da forma giyen 26 yaşındaki Kolombiyalıyı kiralamak için start verdi.

Beşiktaş’ta ara transfer dönemi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Forvete Burak Yılmaz, stopere Isimat Mirin’i alan siyah-beyazlılar, bir de sağ bek alarak transferi kapatmayı hedefliyordu. Ancak görüşülen savunma oyuncularından onay alamayan yönetim, tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş’in de, “Elimizdeki oyuncularla bu açığı kapatabiliriz” cümlesiyle biraz olsun rahatlasa da; şimdi de kanat oyuncusu eksikliği ön plana çıktı.

B PLANI HAZIRLANDI

Babel’i Fulham’a gönderen siyah-beyazlılar; ardından Ricardo Quaresma’nın da takımdan ayrılma ihtimalinin güçlenmesi üzerine kanat oyuncusu arayışlarını yeniden hızlandırdı. Beşiktaş, Portekizli futbolcunun gitme ihtimaline karşılık B Planı’nı hazırladı. Yönetim resmi bir açıklama yapmasa da kanatları kuvvetlendirmek için bazı isimler üzerinde durduğu ve listenin ilk sırasına da Brighton Albion’da forma giyen Jose Izquierdo’yu aldığı belirtildi.

MENAJERİ GÖRÜŞTÜ

Quaresma’nın ayrılması durumunda siyah-beyazlıların Brighton’da beklentileri karşılayamayan Jose Izquierdo’yu 1.5 yıllığına kiralayacağı öğrenildi.

Bir süre önce menajeri İstanbul’a gelen Kolombiyalı oyuncu Beşiktaş’tan haber bekliyor. Club Brugge formasıyla Vodafone Park’ta mükemmel bir oyun oynayan Izquierdo’nun, siyah-beyazlı taraftardan o zamanda çok etkilendiğini ve menajeri aracılıyla gelmek istediğini ilettiği ortaya çıktı.

Izquierdo, bu sezon iki kez ‘diz yaralanması’ sakatlığı geçirdi.

Önce Ağustos-Eylül aylarında 54 gün yeşil sahalardan uzak kalan Kolombiyalı, Aralık ayında da 25 gün forma giyemedi. Izquierdo bu süreçte toplam 13 resmi maçta görev yapamadı.

26 yaşındaki kanat oyuncusu Izquierdo, Brighton’da bugüne kadar sadece 1 resmi maçta forma giydi. Profesyonel takım kariyerinde toplam 211 resmi maça çıkan Kolombiyalı oyuncu, rakip fileleri 53 kez havalandırırken, 28 de asist yaptı ve 81 gole direkt olarak katkıda bulundu.

RICARDO ‘İKNA’ OLMADI

Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma’nın, devre arasında kendisini kampa almak istemeyen siyah-beyazlı yetkililere tepki olarak, İkinci Başkan Serdal Adalı ile direkt olarak görüştüğü ve “Çocuğumun okulu için ayrılmak istiyorum” demesinin ipleri gerdiği iddia edildi.

Adalı’nın da tecrübeli oyuncuya, “Şu anda sadece şampiyonluğa odaklandık, sen de buna odaklan. Diğer konuları sezon sonunda çözeriz” dediği ancak Q7’nin bu yanıt karşısında tatmin olmadığı belirtildi.