Beşiktaş’ta kriz yaratan Eric Bailly özür diledi

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 10:01 am - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 10:01 am

Antalyaspor maçında Tayfur Bingöl’le yaşadığı tartışmanın ardından teknik sorumlu Burak Yılmaz tarafından oyundan alınan Beşiktaş’ın Fildişili stoperi Eric Bailly, sosyal medya hesabından özür mesajı yayınladı.

Süper Lig’de Beşiktaş 11. hafta maçında Antalyaspor’a konuk oldu. Corendon Airlines Park’ta oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş, 45+2. dakikada Cenk Tosun’un attığı golle 1-0 önde tamamladı. Siyah-beyazlı takımda ilk yarının en iyilerinden olan Eric Bailly, sürpriz bir şekilde ikinci yarının başında oyundan alındı. Sakatlık yaşadığı düşünülen Fildişili stoperin farklı bir sebepten oyundan çıkarıldığı anlaşıldı.

ERIC BAILLY İLE TAYFUR BİNGÖL ARASINDA TARTIŞMA

İlk yarının sonlarına doğru siyah-beyazlı takımda Tayfur Bingöl ile Eric Bailly arasında bir pozisyon sonrasında sahada başlayan sözlü tartışma, koridorlara taşındı. Beşiktaşlı oyuncular soyunma odasına doğru giderken Eric Bailly’nin Tayfur Bingöl’ü yakasından tutarak, “Uyan, sahada uyuyorsun, kendine gel” minvalinde söylemlerde bulunduğu iddia edilirken, bu durumu gören teknik sorumlu Burak Yılmaz Fildişili stoperi oyundan çıkarttı ve yerine Rosier’i aldı.

İkinci yarı neye uğradığını şaşıran siyah-beyazlı takım; savunma arkasına atılan toplar neticesinde 46, 50 ve 57. dakikalarda kalesinde gördüğü 3 golle bir anda 3-1 geriye düştü. Jackson Muleka 79. dakikada attığı golle farkı bire indirse de kalan bölümde başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş Antalya’daki gol düellosunda mağlup oldu: 3-2

BURAK YILMAZ’DAN TEPKİ

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, Eric Bailly’i “tamamen yakışıksız” bir hareketinden dolayı devre arasında oyundan çıkarttığını aktardı. Beşiktaş formasının kendi teknik direktörlük kariyerinden daha değerli olduğunu söyleyen Burak Yılmaz, “Beşiktaş forması benim için çok değerli. Galibiyetten daha değerli. Benim teknik direktörlük hayatımdan daha değerli. Benim oyuncuma, öyle yakasını Beşiktaş formasını çekip yapamazsın ve bunu devam ettiremezsin. Ben onu yaptırtmam. Ben futbolculara formayı ellerim titreyerek veriyorum. Onlar bana kullanıp, böyle geri vermemeli. Verdiysem almasını da bilirim. Burada önemli olan Beşiktaş formasıdır. Kullanamayanlara, saygısızlık yapanlara, terbiyesizlik yapandan tekrar alırım. Bunu net söylüyorum. Hele ki bizim ülkemize gelip, bizim oyuncularımıza saygısızlık, terbiyesizlik yapana asla kabul etmeyeceğim ben. Ben böyle bir adamım. Ben buna devam ediyorsam da teknik direktörlük hayatıma böyle devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz’dan Beşiktaş’ın yıldızına sert tepki! “Terbiyesizlik yapandan formayı alırım”

BAILLY ÖZÜR DİLEDİ

Eric Bailly, sosyal medya hesabından yaşananlarla ilgili bir paylaşımda bulundu. Deneyimli savunmacı; Burak Yılmaz, takım arkadaşları ve siyah-beyazlı camiadan özür diledi.

29 yaşındaki Fildişili stoper paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Rekabet gerilimi bizi daha başarılı olmaya itiyor ve bizim de tek istediğimiz bu. Hepimiz kazanmak istiyoruz, en iyisini istiyoruz. Hatamdan dolayı teknik direktörden, takım arkadaşlarımdan ve Beşiktaş ailesinden özür dilerim. Kafamızı kaldıralım ve bir sonraki maçımıza odaklanalım!”