‘Beşiktaş’ta çekilen görüntülerimi kaldırın’ dedi mahkeme reddetti

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 2:15 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 2:15 pm

Beşiktaş’ta cinsel ilişkiye giren çiftin görüntüleri sosyal medyada yayılmıştı. Görüntülerde yer alan Z.S. isimli kadın görüntülerin yer aldığı haber hakkında yayından kaldırılma talep edildi ancak talep mahkeme tarafından reddedildi.

 

Beşiktaş’ta sokak ortasında cinsel ilişkiye giren çift çok sayıda gazete ve internet sitesinde haber olmuştu. İkiliden birinin oyuncu diğerinin ise otel sahibi olduğu ortaya çıkmıştı. Oyuncu Z.S., hakimliğe başvurarak kamuoyuna rezil olduğunu bu nedenle haber ve videoların kaldırılmasını talep etti. Hakimlik oyuncunun talebini reddetti.

Beşiktaş’ta otomobilin üzerinde çekilen uygunsuz görüntülerinin sosyal medyada yayımlanmasının ardından gözaltına alınan ve ev hapsi kararıyla salıverilen iki şüpheli hakkında “hayasızca hareketlerde bulunmak” suçundan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, otel sahibi olduğu belirlenen zanlı Ahmet E.K. (43) ile oyunculuk ajansında menajer olduğu belirtilen kadın şüpheli Z.S.’nin (37) 11 Haziran saat 04.55 sıralarında Dikilitaş Mahallesi Emirhan Caddesi’ndeki inşaatın önünde uygunsuz davranışlar sergilediklerinin tespit edildiği bildirildi.

Beşiktaş’ta cinsel ilişkiye giren çiftin hapsi istendi

1 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianamede savunmasına yer verilen şüpheliler, çok alkollü olduklarından olayı hatırlamadıklarını ifade etti. Şüphelilerin TCK’nin “hayasızca hareketler” suçunu düzenleyen 225/1 maddesi uyarınca altışar aydan birer yıla kadar hapsi istenen iddianame, İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

BU KEZ GÖRÜNTÜLERİ KİŞİ MAHKEMEYE BAŞVURDU

Sabah’ın haberine göre; Tüm bu gelişmeler dışında bu kez Z.S., harekete geçerek sosyal medya ve basında yer alan görüntü ve içeriklerin kaldırılması talebinde bulundu. Z.S., yaptığı başvuru dilekçesinde olay sırasında alkolün etkisinden dolayı iradesinin sakatlandığını, bilincinin yerinde olmadığını anlattı. Oyuncu kamuoyunda paylaşılan görüntülerden dolayı hem sosyal hem de iş hayatında problemler meydana geldiğini ifade etti.

“GÖRÜNTÜLERİM HER YERDE ENGELLEYİN”

Z.S., çıkan haberlerde kendisinin, ‘k..pe’ olduğunu yönünde iddialara yer verildiğini adının ve eşinden aldığı soy isminin her yerde paylaşıldığının bu nedenle maddi manevi büyük zararlar gördüğünü anlattı. Oyuncu dilekçede, 3’üncü kişiler tarafından çekilen videolarının adeta bir cinsel içerikli film  gibi her platforma sıçradığını kamuoyunda bu videolarının dolaşımının kişilik zedelemeden başka bir işe yaramadığı belirtildi.

Beşiktaş’ta sokak ortasında cinsel ilişkiye giren çifte verilen ceza belli oldu