Beşiktaş’ın rengi değişti

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 6:13 pm - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 6:15 pm

Beşiktaş’ta hava kirliliği sabah saatlerinde kırmızı seviyeye yükseldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan ölçümlerde saatlere göre anlık değişim gösterebiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığ’nın verilerine göre bu sabah saatlerinde Beşiktaş’ın hava kalitesi “sağlıksız” olarak nitelendirilen “kırmızı” seviyeye yükseldi.

Kırmızı seviye, herkesin sağlığını etkileyecek, kalp ve solunum yolu hastalıkları olanların ise ciddi şekilde etkilenebileceği hava kalitesini gösteriyor. Bakanlığın oluşturduğu kategoriye göre, hava kalitesini gösteren 6 renk bulunuyor. Yeşil renk iyi, sarı renk orta, turuncu renk hassas, kırmızı renk sağlıksız, pembe renk kötü ve bordo tehlikeli olarak nitelendiriyor.

KİRLİLİĞİN NEDENLERİ

Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Hava kirliğinin oluşum nedeni araçlardan çıkan egzoz, evlerde ısınma amaçlı yaktığımız yakıtlar ve sanayi tesislerinden çıkan kirleticiler. Şu anda kış dönemindeyiz bu üçü de etkin durumda. Sabah saatleri trafik yoğun, bunlar atmosfere çıktığı zaman havaya karışıyor. Atmosferde yatay ya da düşey yönlü hava hareketliliği yeterince yoksa egzozlardan çıkan kirleticiler dağılamıyor ve yere yakın seviyede bunlar birikmeye uğruyor. Sabah saatlerinde daha çok oluyor bu” ifadelerini kullandı.