Beşiktaş’ın kayıp 11 dairesi bulundu! ‘Yandı, bitti, kül oldu’ demeyiz’

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 3:07 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 3:08 pm

Beşiktaş Divan Kurulu’nda yönetici Mesut Urgancılar, 2017’de Kâğıthane’de DKY İnşaat’tan aldığı 11 dairenin kayıp olduğunu ve bunun için hukuki süreci başlattıklarını açıklamıştı. Firma temsilcisinin yaptığı açıklamada ‘Beşiktaşlılar’ın içleri rahat olsun. Yöneticiler de sözleşmelere baksa endişe etmezlerdi” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş İcra Kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, iki önemli konuda üyeleri bilgilendirip, siyah beyazlıların iki kayıp mülkünden söz etti ve “Neredeler?” diye sordu. Birincisi Beşiktaş’ın 1 milyon 300 bin liralık bir ödeme yaptığı ama daha sonra akıbeti belli olmayan pilot takım Kocaeli Birlikspor; diğeri ise 7.5 milyon liraya satın alınan 11 dair…

FUTBOL TAKIMI KAPANDI

Kocaeli Birlikspor’a ne olduğunu ortaya çıkmıştı. Kulübe verilen para kaporaydı. 10 milyon liraya el sıkışılmış ancak sonraki ödemeler yapılmadığı için verilen 1.3 milyon lira yanmış. Kulüp de daha sonra başka bir iş insanına satılmış. Körfez SK adını aldıktan sonra da amatöre kadar düşüp kapanma noktasına gelmiş. Peki Urgancılar’ın sözünü ettiği 11 daire nerede?

Beşiktaş’ın kayıp kulübü!

Urgancılar’ın akıbetini sorduğu dairelere ulaşan ve gizli olan kaynak; “Dosyalara bakılsa zaten görülebilir veya hukuk departmanına danışılsa daireler hakkında bilgi sahibi olunabilir. Bu konuda sayın başkan Ahmet Nur Çebi’nin de bilgisi var. Mesut Bey, sanki ‘hiç edilen’ bir şey varmış gibi anlattı, hayret ettim” dedi.

Ajansspor’dan Erdal Cömert’in haberine göre; Konuya daha iyi vakıf olmak için daireleri yapan ve müteahhit temsilcisiyle görüştük. DKY İnşaat’ın üst düzey temsilcisi, “Beşiktaş Kulübü’ne zarar vermesini istemeyiz ama iddialar yersiz. Sözleşme hem bizde hem noterde hem de kulüpte olmasına rağmen, dairelerin ortada olmadığını ve ayıplı mal olduğunu söylemek üzücü. Ticari gururumuzun yok sayılması hoş olmadı. Konu şu: Biz 10 daire üzerinden görüşmeleri sürdürmüştük ama ülkemize yaşattıkları gurur dolu sonuçlarda bir katkımız olsun diye 1 daire de biz verdik ve sayıyı 11 yaptık. Kimse korkmasın; ‘Yandı, bitti, kül oldu’ demeyiz biz. Beşiktaş Kulübü’nün daireleri burada, istedikleri zaman da tapularını çıkartabilirler’’ dedi.

KULÜP İSTERSE DAİRELERİ ALABİLİR

Dairelerin ipotekli olduğu iddialarına da cevap veren firma temsilcisi, “Büyük projeler bir finans kurumunun kredisi ile yapılır ve projeye ipotek konur. Mal sahiplerinin ödemeleri bittiğinde de tapu sahibinin ipoteği kaldırılır. Beşiktaş Kulübü, yani sözleşmedeki resmi sıfatı ile Beşiktaş Futbol Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, bize bir bölümü anlaşma gereği barter çekleri, bir bölümü de diğer şekillerde -zamanında olmasa bile- tamamını ödemiştir. Şu an binaların iç inşaatı tamamlanmak üzere ve 2020 ortalarında muhtemelen oturulur durumda olacak. Ancak ödemeler bittiği için sayın Mesut Urgancılar tapuları çıkartabilir ve finans kuruluşunun ipoteğini de hemen kaldırmasını talep edebilir. Beşiktaşlılar’ın içleri rahat olsun. Yöneticiler de sözleşmelere baksa endişe etmezlerdi” dedi.

Söz konusu 11 dairenin 2019 sonunda teslim edilmesi gerekiyordu. Bu teslimat geciktiği için Beşiktaş, sözleşmeye dayanarak kaybının telafi edilmesini de isteyebilir. Bunu dilerse para dilerse de ekstra bir daire olarak da talep edebilir.

Futbolculara tokat attığı için ceza alan Kurt: Bu dünyada en kolay iş Fenerbahçe’yi çalıştırmaktır

“DAİRELER ORTADA YOK”

Mesut Urgancılar, 17 Şubat’ta yapılan divan kurulu toplantısında “DKY İnşaat’tan 2017’de 11 daire alınmış, 7.5 milyon lira ödenmiş. Ama daireler ortada yok! Tapusu da yok! Ve 2017’de alınan dairelere 2014’te bir banka çoktan ipotek koymuşmuş! Yani ayıplı mal almışız. Parasını vermişiz fakat ortada mal yok! Hukuki süreç başlatıldı” demişti.

FİKRET ORMAN: SPORCULAR İÇİN ALDIK

Beşiktaş’ın eski Başkanı Fikret Orman, 29 Mart 2017’de düzenlenen imza töreninde, “Çok fazla sporcumuz var. Beşiktaş, yurt dışından gelen sporculara kiralar ödeyerek yer tutuyor. 11 daire satın aldık. Dairelere kiralar ödüyoruz. Artık ödemek istemiyoruz. Basketbol, voleybol ve hentbol takımı oyuncuları için buraları değerlendireceğiz” diyerek, söz konusu dairelerin neden alındığını açıklamıştı.

Olay yaratacak karar! ”Federasyon istifa edene kadar maçlara çıkmayacağız”