Beşiktaş’ın Avrupa kupalarına gitme şansı azaldı

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 3:31 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 3:31 pm

Sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılma şansını azalttı. Derbideki beraberlikle 4’üncü sırada bulunan Başakşehir ile arasındaki 6 puanlık farkı kapatamayan siyah beyazlılar, Alanyaspor’un 3 puan gerisine düşerken, son 5 maçının 4’ünü kazanan Fatih Karagümrük’ün de 1 puan altına indi ve haftayı 7’nci sırada tamamladı.

Fenerbahçe derbisinde 1 puana razı olan Beşiktaş, ligin bitimine son 2 maç kala 4’üncü olma şansını bitirdi. 4’üncü sıradaki Medipol Başakşehir’e karşı 1 mağlubiyet, 1 beraberlik alan siyah-beyazlılar, puanları eşitlese dahi ikili averajda rakibinin gerisinde kalıyor.

BEŞİKTAŞ’IN İŞİ ÇOK ZOR

Beşiktaş’ın 2 maçı kazanıp, Medipol Başakşehir’in iki maçı kaybetmesi, bunun yanında Aytemiz Alanyaspor’un 2 maçta 3 puan alması halinde ise 3’lü averaj durumu ortaya çıkabilir. Ancak siyah-beyazlılar, bu durumda da rakiplerinin arkasında kalıyor. Rakipleri Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor ile oynadığı 4 maçta toplamda 4 puan alabilen Beşiktaş, 7 puan toplayan Alanyaspor ve 5 puan alan Başakşehir’in gerisinde kalacak. Bu kaybetme ihtimalleri gerçekleşirken Fatih Karagümrük’ün ligde oynayacağı iki maçını da kazanması halinde ise ilk 5 bile Beşiktaş için imkansız hale geliyor.

Siyah beyazlıların, Avrupa Kupalarına katılması için tek ihtimal bulunuyor. Trabzonspor ‘un Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanıp, Alanyaspor’un 1 maç yenilmesi, Fatih Karagümrük’ün de 2 maçın en az bir tanesinde puan kaybetmesi, ayrıca Beşiktaş’ın da 2 maçını kazanması gerekiyor. Bu ihtimaller, siyah-beyazlıların 5’inci olmasını içeren bir denklemi barındırıyor.

Jorge Jesus’tan Fenerbahçe mesajı!