Kartal’ın Aras Özbiliz zararı… Sadece 251 dakika oynadı aldığı para dudak uçuklattı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:42 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 1:41 pm

Beşiktaş yabancı kontenjanında yer açmak için Aras Özbiliz ‘in kontratını feshetti. Tecrübeli oyuncuya kalan iki yıllık kontratı karşılığı 4 eşit taksitte 2 milyon 250 bin Euro ödenecek. Beşiktaş kariyeri boyunca 5 maça çıkıp 251 dakika süre alan Aras’ın maliyeti, 1.3 milyon Euro bonservis ve 5 milyon Euro’luk garanti ücretle, toplam 6.3 milyon Euro’yu buldu. Peki Aras Özbiliz kimdir? Aras Özbiliz hangi takımlarda oynadı? işte cevabı

Siyah-beyazlı formayı 5 maçta 251 dakika giyen Aras Özbiliz ‘in her dakikası 25 bin Euro’ya mal oldu.

TARAFTARDAN BÜYÜK TEPKİ

Beşiktaşlı taraftarlar ödenen tazminat nedeniyle Fikret Orman yönetimine sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. Maddi sıkıntılarla boğuşan kulübün başarısız transferlerinin ceremesini daha çok borçlanarak çektiğine dikkat çeken taraftarlar Orman yönetimini istifaya davet etti. Ayrıca Aras Özbiliz’in sözleşmesinin geçen sene sessiz sedasız bir biçimde bir yıl uzatılması oyuncunun durumuyla ilgili birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

ARAS ÖZBİLİZ KİMDİR? HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Hollanda’nın köklü kulübü Ajax alt yapısında futbol kariyerine başlayan Aras Özbiliz, 2012’de 3 milyon Euro karşılığında Rusya ekibi Krosnadar’a transfer oldu. Buradaki başarılı performansının ardından 8 milyon Euro bedelle Spartak Moskova’ya transfer olan Aras Özbiliz, Rusya Ligi’nde oynadığı dönemde Beşiktaş’ın dikkatini çekti. 1.3 milyon Euro trasfer bedeliyle Beşiktaş’a transfer olamasına karşın Türkiye’de aradığı başarıyı bulamadı. Özbiliz, sırasıyla İspanya kulübü Rayo Vallecano, Moldova kulübü Sheriff Tiraspol ve son olarak ta Hollanda kulübü Willem II Tilburg Kiralandı.

Beşiktaş transferi resmen açıkladı!

ARAS ÖZBİLİZ KİMDİR?

Aras Özbiliz

Ailesinin Hollanda’ya göç etmesi nedeniyle Türkiye’de doğmasına karşın futbol hayatına Avrupa’da başlayan 25 yaşındaki oyuncu, 2011’de Portakalları değil Ermenistan Milli Takımı’nı tercih etti.

ARA transfer dönemini sadece bir güne sıkıştıran Beşiktaş’ta, en fazla Aras Özbiliz’in kadroya katılması şaşkınlık yarattı. Siyah beyazlılarda 25 yaşındaki Türkiye doğumlu Ermeni oyuncu adeta bir sürpriz olarak nitelendirildi. Peki, Kartal’ın bir anlamda herkesi ters köşeye yatırarak transfer ettiği Aras kimdir?

9 Mart 1990’da Bakırköy’de dünyaya gelen ancak ailesinin, Hollanda’ya göç etmesiyle birlikte futbol hayatına da bu ülkede başlayan Aras, henüz 8 yaşında Ajax altyapısı tarafından keşfedildi. 18 yaşında A takıma yükselen yıldız oyuncu, 2009’da Hollanda’da ‘Geleceğin yeteneği’ ödülünü aldı. Aras, milli takım tercihi nedeniyle de ‘Ermeni Messi’ olarak anılmaya başlandı.

10’A KATLADI

ANCAK yaşadığı talihsiz sakatlıklar gelişimini etkiledi. Buna karşın 2011-12 sezonunda Ajax’ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynadıkları Manchester United’a elendiği seride Old Trafford’da 1 gol, 1 asistle yıldızlaşarak eski günlere dönüş sinyali verdi. 2012’de 1 milyon Euro’ya Rusya’da Krasnodar’a giden Aras, bir yılda sonra bonservis bedelini 10’a katlayarak Spartak Moskova’nın yolunu tuttu.

TÜRK-ERMENİ POLEMİĞİ

2011’de Hollanda yerine Ermenistan milli takımını seçti. “Ben Türk değilim. Ermeniyim. Sadece Türkiye’de doğdum” açıklamasıyla gündeme gelen genç oyuncu, Spartak’ta hocası Murat Yakın’la “Beni Ermeniyim diye oynatmıyor” polemiği yaşamıştı.

MIRIN RESMEN GİTTİ

Öte yandan siyah-beyazlı ekip, Fransız futbolcusu Nicolas Isimat-Mirin’i ülkesinin Toulouse ekibine kiraladığını resmi olarak açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, Mirin’in 2019-2020 sezonu sonuna kadar kira bedeli ve satın alma opsiyonuyla Fransız ekibi Toulouse’a transfer olduğu bildirildi. Siyah-beyazlı ekibin devre arasında transfer ettiği Mirin, Süper Lig’de 14 karşılaşmada forma giydi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Yehven Konoplyanka’dan vazgeçerek rotasını Tottenham forması giyen N’Koudou’ya yöneldi. Fransız basını, siyah-beyazlılar ile Tottenham’ın 5 milyon avro karşılığında el sıkıştığını yazdı. Haberde N’Koudou’nun kısa süre içinde Türkiye’ye gelerek Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağı da kaydedildi.