Beşiktaş – Trabzonspor maçının muhtemel 11’leri…

Yayın tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi 4:26 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2020 Cumartesi 4:27 pm

Süper Lig’in 23’üncü haftasında Dolmabahç’de Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Vodafone Park’ta oynanacak olan zorlu derbide tecrübeli hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Başakşehir’e 1-0 kaybeden Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın flaş kararlara imza attı. Trabzonspor’da ise Hüseyin Çimşir, Nwakaeme’nin yokluğunda yıldız isme forma şansı verdi.

Siyah-beyazlı ekip, rakibini yenerek hem puan farkını azaltmayı hem de şampiyonluk mücadelesi veren diğer rakiplerinin birbiriyle karşılaşacak olmasını avantaja çevirmeyi hedefliyor. Şampiyonluk hasretine son vermek isteyen bordo-mavili ekip de kritik randevudan galibiyetle ayrıldığı takdirde, önemli bir engeli daha aşmış olacak. Beşiktaş, Süper Lig’de geçen haftayı zirvenin 8 puan gerisinde 7. sırada tamamladı. Bir maç eksiği bulunan Trabzonspor ise en yakın rakibi Medipol Başakşehir’in 1 puan önünde lider bitirmeyi başardı.

KANATLAR LENS VE CANER’E EMANET

Trabzonspor maçına fizik kapasitesi yüksek ve oyunun savunma yönünde de etkili olabilen ilk 11’le çıkmayı planlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, geçtiğimiz hafta 1-0 kaybedilen Medipol Başakşehir maçında hayal kırıklığına neden olan Abdoulay Diaby ve Kevin N’Koudou’yu yedekte bekletecek. Genç çalıştırıcı, sağ kanatta Jeremain Lens’e sol kanatta ise Caner Erkin’e görev verecek.

Sol bekte de Caner’in yerine sözleşmesindeki 2.8 milyon Euro’luk zorunlu satın alma opsiyonu iptal edilen Pedro Rebocho oynayacak. Öte yandan 47 yaşındaki teknek adamın, futbolcular arasındaki rekabeti üst düzeyde tutabilmek adına taktik antrenmanlarda as-yedek ayrımı gözetmeden takımı sahaya sürdüğü öğrenildi.

6 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Beşiktaş’ta hastalığı nedeniyle Adem Ljajic takımdaki yerini alamayacak. Sarı kart cezası biten Gökhan Gönül ise tekrar 11’e dönüyor. Öte yandan siyah-beyazlı takımda Burak, Atiba, Caner, N’Koudou, Umut ve Boyd Trabzonspor maçında kart gördükleri takdirde gelecek haftaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecekler.

TRABZON İÇİN 3 PUANDAN FAZLASI

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde hem bireysel hem de takım halinde daha önce elde edilen birçok başarıya da bir adım daha yaklaşacak ya da egale edecek.

BEŞİKTAŞ

KARIUS
GÖKHAN GÖNÜL
VIDA
VICTOR RUIZ
REBOCHO
ELNENY
ATIBA
CANER ERKİN
LENS
BOATENG
BURAK YILMAZ

TRABZONSPOR

UĞURCAN ÇAKIR
PEREIRA
DA COSTA
CAMPI
NOVAK
SOSA
DOĞAN ERDOĞAN
NDIAYE
GUILHERME
EKUBAN
SÖRLOTH