Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş istifa etti

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 12:02 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 1:47 pm

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş dün akşamki Lugano mağlubiyetinin ardından istifa etti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nda yaşanan hezimetin ardından sabahki idmana çıkmayan Şenol Güneş istifa etti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nda son 10 dakikasına iki farklı önde girdiği maçta Lugano’ya mağlup oldu. Büyük şok yaşayan siyah-beyazlılar,  ikinci maçından da galibiyet alamadan ayrılırken geceye protestolar damgasını vurdu. Maça gelen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, küfürlü tezahüratların ardından sahadan ayrılırken Başkan Ahmet Nur Çebi’ye parmak salladı.  Maçta ayrıca Beşiktaş yönetimi içinde istifa çağrısında bulunuldu.

BEŞİKTAŞ’TAN AÇIKLAMA

Beşiktaş’ta Lugano maçının ardından Başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu ve Şenol Güneş ile dört saat süren olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Şenol Güneş öğle saatlerinde istifa ettiğini açıkladı.

Beşiktaş Kulübü, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Lugano maçının ardından bir araya geldiği Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Beşiktaşımızın menfaatleri doğrultusunda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, kulübümüzün ve takımımızın önünü açmak adına alınacak her türlü karara saygı duyacağını ifade eden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bugün itibarıyla görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş’e kulübümüze katkıları nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Şenol Güneş, takımının kötü başlangıcının ardından dün akşam da Lugano’ya karşı kendi sahasında son 10 dakikada yediği 3 golle maçı 2-0’dan 3-2 kaybetmesi üzerine taraftarlardan özür dilemişti.

 

Mehmet Büyükekşi’den Beşiktaş’a ‘küfür’ tepkisi! “Herkes kendine yakışanı yapar”