Beşiktaş taraftarı o sözlere karşı ayaklandı: ‘#DefolGitErsinDüzen’

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 10:30 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 10:30 pm

TRT Spor’da yayımlanan Stadyum programında, Sergen Yalçın için sarf edilen “Paranok bir düşünce” cümlesi Beşiktaş taraftarının ayaklanmasına neden oldu. Twitter’de başlayan ‘#DefolGitErsinDüzen’ etiketi kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

Süper Lig’in 14. haftasında dün deplasmanda Ankaragücü’nü 1-0 mağlup eden Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, maç sonu dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Sergen Yalçın, hakemin maç içindeki kararlarını eleştirirken, şunları söylemişti:

Odatv’nin aktardıklarına göre; “Bugün verdiğimiz gözüken pozisyonların hepsi ofsayt. Niye devam ettirdi bilmiyorum. Larin’in attığı golde top kaleye giderken düdük çaldı. Düdük çaldığı zaman VAR’a da gidemiyorsun. Bırak top girsin golü ver, faulse VAR versin. Ben faul olduğunu düşünmüyorum. Ankaragücü oyuncusu kısa boylu. Yok yok faul değil. Sen golü ver hocam niye vermiyorsun. VAR neden var? Çok kolay pozisyon. Neden düdük çalıyorsun. Golü ver, VAR’dan sana ‘Hocam faul var’ derler gider bakarsın, faulse iptal edersin. Maalesef VAR’dan bizim lehimize karar çıkmıyor. Biz sitem edince federasyondan ceza geliyor. Benim bu konuşmamda sportmenliğe aykırı ne var? Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu anlattım ceza yedim. Benim açıklamalarımdan sonra olanları görüyorsunuz.”

“PARANOYAK BİR DÜŞÜNCE…”

TRT Spor’da Stadyum programında söylenen sözler ise Beşiktaşlı taraftarları kızdırdı.

TRT sunucusu Ersin Düzen ve Metin Tümer, Sergen Yalçın’ın maç sonu açıklamalarını eleştirdi.

Sergen Yalçın’ı çok iyi tanıdığını belirten Düzen, “Sergen hocanın maç sonu açıklamalarında niyet okuma düşüncesi var. Altında bir şey arıyor. Maç sonu Sergen hocanın eleştirileri birazcık ağır olmuş” dedi. Bunun üzerine Tümer Metin ise, “Paranoyak bir düşünce içinde mi” diye sorarken, Düzen, “Birazcık o düşünceye girmiş bence. Yani söylemlerinden onu çıkarıyorum” şeklinde bir yanıt verdi.

Düzen’in sözleri Beşiktaşlı taraftarların öfkesine neden olurken, sosyal medyada #DefolGitErsinDüzen hastagi açılarak, binlerce paylaşım yapıldı.

ERSİN DÜZEN AÇIKLAMA YAPTI

Tepkilerin ardından bugün bir açıklama yapan Düzen ise, yanlış anlaşılmama olmaması için Sergen Yalçın ve Beşiktaş’ın yöneticileriyle görüştüğünü aralarında bir sıkıntının olmadığını dile getirdi. Düzen, kullandığı sözlerin halk arasında bir deyim olduğunu söylerken, “O kelime Beşiktaşlı taraftarlarca farklı bir şekilde algılandı” dedi.

Düzen, ortada yanlış anlaşılma olduğunu ifade ederken, Beşiktaşlı taraftarların samimiyetlerine güvenmelerini istedi.