Beşiktaş sonunda isyan etti: Rezillik…

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 2:51 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2019 Pazartesi 2:51 pm

Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş kozlarını Kadıköy’de paylaşmış, kazanan 3-1’lik skorla Fenerbahçe olmuştu. Siyah-beyazlı camia, maçın ardından hakem Cüneyt Çakır’ın kararlarına yoğun bir şekilde tepki göstermişti. Beşiktaş’ta başkan Çebi, Fenerbahçe derbisi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Adaleti tüm takımlar için istiyoruz, Beşiktaş’ın lehine bile verilse yanlış kararlar biz istemiyoruz, karşı geliyoruz. Henüz 2. ayını doldurmamış bir yönetimiz, ülke futbolunun koşullarını iyi biliyoruz şeffaf ve yapıcı bir yönetim izliyoruz. Yapıcı anlayışımız acizlik olarak nitelendirilmesini istemiyoruz. Bütün sezon boyunca yapılan skandal kararlar, dün akşam rezalet bir hal aldı.

Takımı sözleşmesini fesheden Başakşehir’in eski oyuncusu Galatasaray’ın listesinde…

İlk günden beri adil bir futbol istiyoruz. Bedeli ne olursa olsun adil bir futbol için savaşmaya devam edeceğiz. Türk futbolunun böyle devam etmesini isteyenler bizden uzak dursun. Bu düzenin böyle devam etmesini istemeyenler, yanımızda dursun safları sıklaştırmak lazım.

Hakem gelip, bilet kesemez bizi mağdur edemez. Herkes işini yapacak. İyi olan, şanslı olan kazanacak, kaybeden elinden geleni yapacak, kendini düzeltecek.

Dün akşamı hiçbir Beşiktaş’lı asla unutmayacak, unutursak aynı rezaleti yaşayabileceğimizi biliyoruz. Dün akşam çok ağır küfürlere maruz kaldık.

Dünkü maçın hakemi, TFF kurulları dün geceden memnun mu? Vicdanları rahat mı? En azından çıkın özür dileyin, Beşiktaş’tan Türk seyircisinden özür dileyin. Eğer memnunsanız, çıkın memnunuz diyin bizde sizin adınıza mahçup olalım.

Beşiktaş’a cephe alacak olanlar, bir kere daha düşünsünler.

VAR protokolünün değişmesini istiyoruz, bu konuda ne yapılması gerekiyorsa gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çalışmalar yapacağız. VAR kayıtları açıklanmalı, neyi gizliyorsunuz? Türk futbolundan neyi gizliyorsunuz?

Bizde başkaları gibi ”elimizde kayıtlar var” mı diyelim? Çürük elmaları temizlemekten niye korkuyorsunuz, elma küçük, büyük, ihracata yönelik diye düşünmeden bunları yapmamız lazım.

Zekeriya Alp’in istifasını talep etmiyorum. Bu aralarında olan bir konu. Zekeriya Alp Beşiktaş’ın bir kıymetidir. Bence herkes kendine çıkan payı almalı. En üstten en alta kadar. Hakemden VAR’da görev yapan hakemlere kadar böyle.

Ali Bey, hakemin performansını beğendiyse yanlış olmuş. Bir gecede mi her şey düzeldi? Ali Bey biraz daha dikkatli izleyebilir. Maçın heyecanıyla söylemiş olabilir. Daha sonra maçı izlediğinde yapılan haksızlığı görüp, anlayabilir.