Beşiktaş – Gençlerbirliği maçının muhtemel 11’leri belli oldu

Yayın tarihi: 27 Aralık 2019 Cuma 5:19 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2019 Cuma 5:19 pm

Beşiktaş, Süper Lig’de ilk yarının kapanış haftasında Gençlerbirliği’ni evinde misafir ediyor. Vodafone Park’taki mücadele saat 20.30’da başlayacak. Hakem Fırat Aydınus’un düdük çalacağı mücadele beIN Sports’tan naklen ekranlara gelecek.

Ligde 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgiyle 27 puanla 5. sırada yer alan Beşiktaş, son 2 maçta ise mağlup oldu. Ligin 15. haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor’a 2-0 yenilen siyah-beyazlı ekip, evinde 18 maç sonra mağlubiyet yaşadı. Beşiktaş, 16. haftadaki derbi karşılaşmasında ise Fenerbahçe’ye 3-1 kaybetti.

Burak Yılmaz’dan Beşiktaş’a kötü haber!

5 MAÇTIR KALE KAPANMIYOR

Son 4 resmi maçını kaybeden Beşiktaş, son 5 resmi maçta ise kalesini gole kapatamadı. Söz konusu 5 maçta Süper Lig’de Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor’dan ikişer, Fenerbahçe’den 3 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi’nde Wolverhampton’ın 4 golüne engel olamadı. Beşiktaş, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’nda Anagold 24Erzincanspor maçında ise 2 gol yedi.

BURAK YILMAZ SAKAT

Beşiktaş’ın son maçlardaki suskun ismi Burak Yılmaz, sakatlığı nedeniyle yarınki karşılaşmada görev alamayacak. Ligde son 3 maçta gol atamayan tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe derbisinde sakatlanmıştı. Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Douglas Santos ile Dorukhan Toköz, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamayacak.

LENS CEZALI, 4 İSİM SINIRDA

Beşiktaş’ta Jeremain Lens, cezası nedeniyle Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giyemeyecek. Lens, bu sezon Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe maçlarında sarı kart gördü. Kartal’da Gökhan Gönül, Necip Uysal, Muhammed Elneny ve Victor Ruiz, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu arada sakatlığı bulunan Burak Yılmaz da sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın muhtemel 11’i şöyle:

Karius

Gökhan Gönül

Vida

Victor Ruiz

Caner Erkin

Atiba

Elneny

Diaby

Ljajic

N’Koudou

Umut Nayir

Antalyaspor muhtemel 11’i:

Ertaç

Erdem

Bjarsmyr

Toure

Halil

Yasin

Sessegnon

Candeias

Seuntjens

Sefa

Ayite

91. kez

İki takım arasında geride kalan maçlarda siyah-beyazlıların 51 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlılar sadece 8 kez kazandı, taraflar 31 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Lig maçlarında Beşiktaş’ın 143 golüne Gençlerbirliği 62 golle karşılık verdi.

Taraflar arasında Süper Lig’de yapılan son maçlarda 2017-2018 sezonunun ilk yarısında Ankara’da Gençlerbirliği 2-1 kazandı, ikinci devre İstanbul’da kazanan taraf 1-0’lık skorla Beşiktaş oldu.

Gençlerbirliği, deplasmanda bir kez kazandı

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, ev sahibi olduğu müsabakalarda daha belirgin biçimde gösterdi.

Siyah-beyazlılar, evinde yaptığı 45 lig maçının 30’unu kazanırken, sadece bir kez yenildi, 14 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.