Beşiktaş Burak Yılmaz’la güldü!

Yayın tarihi: 17 Mart 2019 Pazar 12:24 am - Güncelleme: 17 Mart 2019 Pazar 12:27 am

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş, Göztepe’yi ağırladı. Burak Yılmaz’ın golüyle 1-0 kazanan Beşiktaş puanını 47’ye yükseltti. Göztepe ise 27 puanda kalarak küme düşmeme mücadelesinde ciddi bir yara aldı.

Beşiktaş, evinde Göztepe’yi ağırladığı maçtan Burak Yılmaz’ın 46. dakikadaki golüyle 1-0 galip ayrıldı. Siyah-Beyazlılar bu skorla puanını 47’ye yüksetti. 16. sıradaki Göztepe ise 27 puanda kalarak küme düşmeme mücadelesinde önemli bir yara aldı. Beşiktaş, ilk yarıda son derece etkisiz bir görüntü çizse de ikinci yarıda toparlanarak 3 puan almayı başardı.

Burak Yılmaz şova devam ediyor

Devre arasında Beşiktaş’a transfer olduğundan bu yana sergilediği performansla taraftarın yüzünü güldüren Burak Yılmaz, yine golünü atarak galibiyette önemli pay sahibi oldu. 33 yaşındaki oyuncu, bu akşam attığı golle son 8 maçta 6’ncı kez fileleri sarsmış oldu. Burak, aynı zamanda devre arasında transfer olmasına rağmen Beşiktaş’ın en golcü oyuncusu haline geldi.

Adriano oyuna devam edemedi

Beşiktaş’ta Adriano, Göztepe mücadelesinin 7. dakikasında yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemedi. Sağ arka adalesinde yaşadığı sakatlık sonrasında sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Adriano, doktorların da onayı sonrasında oyundan çıktı.

Necip 33 dakika sahada kalabildi

Beşiktaş’ta Adriano’nun sakatlanmasıyla birlikte Göztepe karşısında 12. dakikada oyuna dahil olan Necip Uysal, ilk yarının bitmesiyle birlikte yerini Jeremain Lens’e bıraktı. 30’uncu dakikadan sonra Necip topu her ayağına aldığında Beşiktaş tribünleri, tecrübeli futbolcuyu ıslıklayarak tepki gösterdi. Lens’in oyuna girmesiyle birlikte sistemini yeniden değiştiren Beşiktaş’ta Dorukhan savunmanın göbeğine geçen isim oldu. Lens sol kanada dahil olurken, bu bölgede forma giyen Adem Ljajic ise Atiba’yla birlikte orta sahaya geçti.

Kagawa ve Ljajic ilk kez

İkinci yarının başından bu yana birlikte oynayıp oynayamayacağı tartışma konusu olan iki yıldız futbolcu Adem Ljajic ve Shinji Kagawa, Göztepe karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Quaresma’nın sağ kanatta olduğu mücadelede Adem Ljajic sol kanatta forma giyerken, Shinji Kagawa da forvet arkasında sahaya çıktı. Kagawa ile Ljajic’in birbirlerine yakın oynamaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Süper Lig’deki 2000. maçını oynadı

Beşiktaş, Göztepe karşılaşmasıyla Süper Lig’deki 2000. maçına çıktı. Eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig’de tüm sezonlarda yer alan siyah-beyazlı ekip, Göztepe karşılaşması öncesi ligde çıktığı 1999 maçta 1080 galibiyet, 553 beraberlik, 366 mağlubiyet yaşadı. Bu müsabakalarda 3254 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 1686 gol gördü. Ligde ilk maçını 21 Şubat 1959 tarihinde Alsancak Stadı’nda bir başka İzmir takımı Altay ile oynayan Beşiktaş, Nazmi Bilge’nin attığı gollerle mücadeleyi 2-1 kazanmıştı.

Taraftarlardan futbolculara destek

Siyah-beyazlı taraftarlar, geçen hafta protesto ettikleri futbolculara destek verdi. Taraftarlar, geçen hafta en çok tepki gösterdikleri oyunculardan biri olan kaleci Loris Karius’u alkışlarla karşılarken, ısınmak için sahaya çıkan diğer oyunculara da aynı desteği gösterdi. Siyah-beyazlılar, kadroların anonsu sırasında teknik direktör Şenol Güneş’in isminin söylenmesi sırasında deneyimli teknik adama yine tepki gösterdi.

Çanakkale Zaferi unutulmadı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla iki takım oyuncuları sahaya “Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale, Tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmet, Minnet ve Şükranla anıyoruz” yazılı pankartla çıktı. Maç öncesi ayrıca Beşiktaş futbol oynayan ve Kurtuluş Savaşı’nın yanı sıra Sarıkamış Kafkas cephesinde ve Çanakkale Savaşı’nda şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı. Vodafone Park’taki skorboardda fotoğrafları yer alan bu isimler, tek tek anons edilerek anıldı. Bu arada Beşiktaşlı oyuncular, “Kök hücre bağışı hayat kurtarır! Öykü Arin’e umut ol” yazılı pankartla çıktı.

Tamer Tuna galibiyete hasret

3 hafta önce göreve gelen Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, ilk 2 maçında aldığı beraberliklerden sonra bu maçta ilk kez mağlubiyet yüzü gördü ve 3. maçında da galibiyetle tanışamadı. Öte yandan, Göztepe, üst üste kazanamama serisini 5 maça çıkardı.

Maçtan Dakikalar

25. dakikada Quaresma’nın ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda top üstten farklı şekilde auta çıktı.

37. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında Serdar Gürler’in sağdan ortasında ceza sahası içi sol çaprazda uygun durumdaki Poko topa vuracağı sırada dengesini kaybedince konuk takım önemli bir fırsattan yararlanamadı.

40. dakikada sağ kanatta buluştuğu topla bir anda hızlanarak Medel’den kurtulan Serdar Gürler, ceza sahasına girerek son çizgiye indi. Serdar’ın yerden pasıyla penaltı noktası üzerinde uygun durumda buluşan Poko’nun bekletmeden sert şutunda araya giren Gökhan Gönül’e çarpan meşin yuvarlak taca gitti.

45+1. dakikada Yasin Öztekin’in sağdan ortasında altıpasa gelen topu Karius iki hamlede kontrol etti.<>

46. dakikada santra sonrası sağ kanada gönderilen topa Quaresma hareketlendi. Onun nefis ortasına kale alanı içinde Burak Yılmaz aynı güzellikte bir kafa vuruşu yaptı ve ağları sarstı: 1-0

67. dakikada Göztepe’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Deniz Kadah’ın kafa vuruşunda top Karius’un kontrolünde üstten dışarı gitti.

STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Serkan Çınar, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy
BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Medel, Adriano (Dk. 12 Necip Uysal(Dk. 46 Lens), Hutchinson, Dorukhan Toköz, Quaresma, Kagawa (Dk.90 Oğuzhan), Ljajic, Burak Yılmaz
GÖZTEPE: Beto, Gassama, Reis, Titi, Lumor, Poko (Dk.84 Ngando), Serdar Gürler, Castro, Borges (Dk. 60 Ghilas), Yasin Öztekin, Deniz Kadah (Dk. 71 Alpaslan Öztürk)
GOL: Dk. 46 Burak Yılmaz
SARI KARTLAR: Yasin, Alpaslan Öztürk (Göztepe)