Beşiktaş Belediyesi Kağan Güner sergisini açacak

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 4:46 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 4:50 pm

Beşiktaş Belediyesi hayatını kaybeden sanatçı Kağan Güner’in eserlerinin yer aldığı sergiyi 29 Ocak’ta açacak.

‘Modern Türk Sanatının Doğuşu’ kitabının yazarı, ressam ve hikaye anlatıcısı Kağan Güner’in sergisi Beşiktaş Belediyesi tarafından açılacak. Güner’in eserlerinin yer aldığı sergi 29 Ocak’ta saat 17:00’da açılacak.

KAĞAN GÜNER KİMDİR?

1963 İstanbul’da doğmuştu. 1990 yılından ölümüne kadar çalışmalarını Londra’da sürdürdü. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Endüstri Tasarımı bölümünde lisans eğitimini ve Londra Chelsea College of Art and Design – Public Art and Design Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştı. Öğretim görevlisi olarak çalıştığı University of London – School of Oriental and African Studies’da, Modern Türk Sanatı üzerine doktora çalışmasını sürdürdü. Merkezi Tokya’da bulunan UNESCO Asya ve Pasifik Kültür Merkezi başta olmak üzere uluslararası çocuk kitapları resimleme konkurlarında Türkiye’yi temsil etmiş ve ödüller kazanmıştı.

Londra’da basılmış 8 çocuk kitabı bulunuyor. Eserleri New York, Londra, Paris, Lizbon, Bratislava, Bologna, İstanbul, Tahran, Tokyo ve Seul gibi dünya başkentlerinde sergilenmişti. Mimar Sinan Üniversitesi’nde uluslararası basın danışmanı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde de öğretim görevlisi olarak da görev yapmıştı.