Besici isyan etti: Bu iktidar kazanırsa bırakacağım

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:48 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:53 pm

Bolu’nun Seben ilçesi Hoçaş Köyü’nde süt üreticileri, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’e artan maliyetlerden yakındı. Hayvancılık yapan bir üretici, “Önümüzdeki hazirana kadar yapacağım, ama yine bu iktidar kazanırsa yapmayacağım” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taçcıer ve CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer,  süt üreticileri ile besicilerin sorunlarını dinledi. Maliyetlerden yakınan bir besici, “asip olursa ben önümüzdeki hazirana kadar yapacağım, ama yine bu iktidar kazanırsa yapmayacağım.” dedi.

HAYVAN KESTİRMEM ÖLECEK HAYVANI DİRİLTİRİM

“Şu anda dört ay fazlasıyla karşılarım, kış döneminde 150 bin lira içeri gittim onları ödedim. Şu anda 3-4 ay para kazanacağım kışın onları vereceğim tekrar. Sağma inekleri ben kesime yollamadım. Hayvan kestirmem ölecek hayvanı diriltirim, geçen sene bir tane hayvan yattı veteriner bunu anında gönder dedi, ben tedavi yaparak düzelttim hayvanı. Şu anda yem ile sütü dengeliyorlar, bunu da başarı zannediyorlar. Ama mazot, elektrik, gübre, ilaç bunları düşünen yok. Yem fiyatına göre sütü düzeltiyorlar, şu anda yem 660, süt 700 lira, bana göre dengeli ama diğer masraflar çok. Kesimlik hayvanlardan kestiriyorum onları karşılıyorum bana kalan bir şey yok. Nasip olursa ben önümüzdeki hazirana kadar yapacağım, ama yine bu iktidar kazanırsa yapmayacağım.”

CHP’li başkan MHP’li belediyeye alınmadı