Beş gün önce zam yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Ramazan için fiyat sabitledi!

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 1:28 pm - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 1:28 pm

Beş gün önce yapılan zamlarla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde Ramazan süresince temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatların sabitlendiğini açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatif Market’ten yapılan açıklamaya göre, düzenlenecek kampanyayla marketlerde satışı devam eden pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, zeytin, çay, şeker, Et ve Süt Kurumuna ait et gibi temel gıda ürünleri ile deterjan, sabun çeşitleri, peçete, kağıt havlu gibi temizlik ürünlerini içeren yaklaşık 900 ürün çeşidinde ramazan ayı boyunca fiyat artırımı yapılmayacak.

Erdoğan’ın ‘ucuz’ dediği Tarım Kredi’de Ramazan öncesi zam üstüne zam!

Açıklamada, Tarım Kredi grubunun geçmişte olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şekilde çiftçilerin ve tüketicilerin yanında yer almaya devam edeceği de kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

‘Ucuz’ olarak bilinen Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde son aylarda yaşanan zam trafiği ortaya çıkmış ve Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde özellikle bakliyat ürünlerinin fiyatlarındaki değişim dikkat çekmişti. Bu kapsamda 2022 yılı Ağustos ayından bu yana en çok bakliyat ürünlerinin fiyatlarının yükseldiği görülmüş ve söz konusu dönemde 450 gramlık Tarım Kredi Çiçek Balı’nın fiyatına yüzde 35’e yakın, 1 kilogram baldo pirincin fiyatına yüzde 40’a yakın, 1 kilogram fasulyenin fiyatına da yaklaşık yüzde 50 zam yapılmıştı. 2022 yılı Ağustos ayından bu yana İki kilogram yoğurdun fiyatındaki artış da yüzde 65’e yaklaştığı anlaşılmıştı.