Berna Laçin’den kadınlara canlı yayında seçim çağrısı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 9:27 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 11:45 pm

Sanatçı Berna Laçin TELE1 canlı yayınında kadınları seçimde ‘çıkarcı davranma’ya davet etti. Laçin “Ne olur tüm erkeklere bir an olsun kulağınızı tıkayın ve düşünün. Nasıl bir yaşam istiyorsunuz?” diye sordu.

TELE1’de Gizem Fidan ve Hakan Aygün’ün sunduğu ‘Fikir Kulübü’ programının bu akşamki konukları sanatçılar Berna Laçin ve Levent Üzümcü oldu. Seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan iki sanatçı ‘seçim güvenliği’ konusuna dikkat çekti ve neden Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.

Programa ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ tişörtü ile çıkan Laçin seçim sürecinde çok sayıda milletvekilliği teklifi aldığını açıkladı ve şöyle dedi: “Açık açık şuradan teklif geldi demek istiyorum. Bende sevgili Levent gibi sözümü sanatla anlatmaya devam etmek istiyorum. Ama ileri de ne olur bilemem, direniyorum. Hayalim şu bu seçimi atlatıp kuruluş ayarlarımıza dönelim ben de siyasetle ilgili tweet atmayayım. Böyle olursa da hiç siyasete girmem açıkcası.”

Kılıçdaroğlu ‘Bay Kemal’in tahtası’nı yayınladı: Koş Erdoğan koş da sende bunların hiçbiri yok

‘ÜLKEMİ TANIYAMAZ HALE GELDİM’

Laçin “Uzun yıllardır ülkemizde çoğu insan ses çıkaramaz halde. Bu bir tercih meselesi ve bunu ‘ekmek param’ şeklinde açıklayabilirsiniz. Benim tercihim bu yönde değil tabii ki… Yaşadığım hayattan zevk almaya, ülkemi tanıyamaz hale gelmeye başladım. Elbette ki hiç ses çıkarmadan çok da para kazanarak yaşamaya devam edebilirdim. Ama bir de iç huzur diye bir şey var. Ben bunun parayla alınamayacağına inanıyorum. Tek isteğim eşitlikçi ve birbirimize saygı duyduğumuz bir yer Türkiye… Kavga etmeden yaşayabileceğimiz bir Türkiye için… Belki kavga ediyor görünüyor olabilirim ama bu da benim aksi de ben olmam. Bakın tişörtüm bile ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır… Yani rengim çok net” ifadelerini kullandı.

‘BİR AN OLSUN TÜM ERKEKLERE KULAĞINIZI TIKAYIN’

Kadınlara seslenen Laçin sözlerine şöyle devam etti: “Sizleri bu seçimde çıkarcı davranmaya davet ediyorum. Ne olur bütün erkeklere bir an olsun kulağınızı tıkayın ve düşünün: Nasıl bir yaşam istiyorsunuz? Kendi kriterlerinizi yazın ve tercihinizi yapın.

‘ALT ALTA YAZDIĞIMDA…’

Ben kadına değer vermeyen hiçbir partiye oy vermeyeceğim. İstanbul Sözleşmesi çok kritik. Benim derdim bu. Bizim çocuklar eğitimsiz, eğitim görmüyorlar. Yahu ölüyoruz. Her gün daha çok ölüyoruz. Yapmayınız. Benim önceliğim kadınlar. Açıkça ifade ettim Kılıçdaroğlu’na oy vereceğimi. Ben bunları alt alta yazdığımda benim işime Kılıçdaroğlu geliyor. Ben bu yüzden bu kararı aldım.”

Berna Laçin kime oy vereceğini açıkladı

‘LÜTFEN DİKKAT EDELİM’

Seçim güvenliği konusuna da değinen Laçin “Buradan Kılıçdaroğlu’na çağrı yapmak istiyorum. Lütfen ama lütfen seçim güvenliğine dikkat edelim. Mesela kızım ilk oyunu yurt dışında kullanacak. Oradaki sandıklar erken gelecek Türkiye’ye. Oradakilerin ilk sorusu ‘Bu sandıklar nasıl duracak’ oldu. Lütfen dikkat edelim” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NA OY VERECEĞİM’

Üzümcü ise “Ben kime oy vereceğime aylar öncesinden açıklamıştım. Aday olursa Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim demiştim öyle de yapacağım” dedi.

Karadeniz’de Ekrem İmamoğlu coşkusu! “Gençlerin ayağa kalkma zamanı”