Sanatçılar sessiz kalmadı… ‘Ekonomi Bakanı hangisiydi?’

Yayın tarihi: 1 Ekim 2019 Salı 10:23 am - Güncelleme: 1 Ekim 2019 Salı 12:48 pm

Elektriğe yapılan yüzde 14,9’luk zamma tepkiler dinmiyor. Sanatçı Berna Laçin, zamma “hadi ekonomistler bir hesap ediversin?” sözleriyle siitem ederken, Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, “Ekonomi Bakanı hangisiydi?” diye yazdı.

Elektriğe büyük zam!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2 ay önce elektrik ücretlerine 14,98 oranında zam yaparak vatandaşlardan tepki toplamıştı. Bir zam haberi de dün akşam saatlerinde geldi. EPDK dün akşam saatlerinde “1 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dahil yüzde 14,9 artış yapılmıştır” açıklamasıyla elektriğe gelen yeni zammı duyurmuştu.

Elektrik ücretlerine yapılan bu zammın ardından bir çok insan gibi sanatçı Berna Laçin ve  Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz da isyan etti.

Karamollaoğlu’ndan elektrik zammına: Ekonomi paketi meyvelerini verdi…

“HADİ EKONOMİSTLER BİR HESAP EDİVERSİN”

Sosyal medya sayfasından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Berna Laçin, “Son 3 aydır (31 Temmuz , 31 Ağustos ve bugün ) üst üste yüzde 15 zam geldi elektriğe! 3 kere yüzde 15 zam toplam yüzde kaç eder hadi ekonomistler bir hesap ediversin?” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından gündeme dair fikirlerini paylaşan Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, zam kararına tepki gösterdi. 

“Ve “Liyakat” olmadıkça Ülke batmaya mahkumdur!

EKONOMİDEKİ UÇUŞ

Bugün Elektriğe %14.9 gelen zamla

1 yılda;
Elektriğe : %60
Doğalgaza : %52
Akaryakıta : %30
Gıdaya : %50
Tekel Ürün : %60
Beyaz ete : %40
Süte : %50
#elektrikzammı”

İşte Özoğuz’un paylaşımları: