Berkin Elvan’ın ablası ‘katılmadığı bir eyleme’ dahil edilerek gözaltına alındı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2021 Pazar 10:16 am - Güncelleme: 7 Şubat 2021 Pazar 12:23 pm

Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan, Birleşik Mücadele Güçleri’nin geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Kadıköy’de yapacağı gösteriye polis tarafından yapılan müdahalede gözaltına alınmıştı. Elvan’ın babası Sami Elvan, kızının son durumunu anlattı.

Diken’den Canan Çoşkun’un haberine göre; İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 4 Şubat Perşembe günü katılmadığı eyleme dahil edilerek gözaltına alınan Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan’ın ifadesi alındı. Avukatı Deniz Özen’in verdiği bilgiye göre Elvan’ın yarın İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor. Öte yandan Elvan’ın ablası Gamze Elvan, Twitter hesabından kardeşinin yemeklerin kötü olması nedeniyle şekerli suyla beslendiğini duyurdu.

‘Birleşik Mücadele Güçleri’ adlı grup “Faşizme karşı birleşelim” diyerek 4 Şubat’ta Kadıköy’de buluşma çağrısında bulunmuştu. Polisin müdahale ettiği buluşmada 65 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Gezi eylemleri sırasında, evinin bulunduğu Okmeydanı’nda polisin gaz fişeği ile başından vurduğu Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan ve arkadaşları da vardı.

Avukatı Deniz Özen, Özge Elvan’ın eyleme katılmadığını, eylemin yapılacağı rıhtımdan 10 dakika uzaklıkta bir sokaktan gözaltına alındığını söylemişti. Arkadaşlarıyla birlikteyken polis tarafından GBT kontrolü için durdurulan Elvan ve arkadaşları, işlemin yapılacağı söylenerek gözaltı otobüsünün bulunduğu Caferağa Spor Salonu’na kadar getirilmiş ve gözaltına alınmıştı.

İstanbul Valiliği’nin dünkü açıklamasında, gözaltına alınanlardan 58’inin terör örgütleriyle bağlantılı olduğu öne sürülürken yedi kişinin de herhangi bir suç kaydının bulunmadığını belirtildi.

SON DURUMU ANLATTI

İstanbul Kadıköy’de gözaltına alınan Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan’ın savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

Oda Tv’nin haberine göre; Özge Elvan’ın babası Sami Elvan, gözaltına alınan kızının son durumuyla ilgili “Emniyet ifadesi akşam alınmış. Bugün savcılığa gönderileceğini öğrendik” dedi. Kızı Özge’nin eylemde gözaltına alınmadığını vurgulayan baba Sami Elvan, “Kadıköy’de bir arkadaşını ziyarete gitmişti. Eylemde değildi. Arkadaşından ayrıldıktan sonra sokak ortasında gözaltına almışlar. Eyleme gitmiş gibi davranmışlar” ifadelerini kullandı.

Avukat Deniz Özen de Özge Elvan’ın eyleme katılmadığını, eylemin yapılacağı rıhtımdan 10 dakika uzaklıkta bir sokaktan gözaltına alındığını söylemişti.

Berkin Elvan, 2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucunda ağır yaralanmış, 2014 yılında da tedavi gördüğü hastanede 15 yaşında hayatını kaybetmişti.