Berkin Elvan ölümünün 7. yılında anıldı: Yaşayamadığı çocukluğu bütün çocukların yaşaması için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 1:42 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 1:44 pm

Gezi Direnişi sırasında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kalan ve 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan ölümünün 7. yıl dönümünde anıldı.

Gezi Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’da polisin hedef alarak attığı gaz fişeği başına isabet eden ve 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşındayken yaşamını yitiren Berkin Elvan ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Berkin’in Feriköy’de bulunan mezarı başında yapılan anmaya siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Oya Ersoy, CHP Milletvekilli Ali Şeker, Taksim Dayanışması ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Aile tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Berkin katledileli yedi yıl oldu. Katledildiğinde 14 yaşındaydı. Geçen 2825 günde Berkin’in katilleri cezalandırılmadı, adalet bir türlü sağlanmadı. Berkin’in yaşayamadığı çocukluğu bütün çocukların yaşaması için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Özlemle oğul…”

Berkin Elvan katledilişinin 7’nci yılında mezarı başında anılacak