Berkin Elvan anıldı… Evlat acısı anaları buluşturdu

Yayın tarihi: 11 Mart 2019 Pazartesi 3:18 pm - Güncelleme: 11 Mart 2019 Pazartesi 3:25 pm

Evlat acısı çeken, çocukları için adalet arayan iki anne… Çorlu Tren Faciası’nda yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel’in annesi Misra Öz ve Gülsüm Elvan, Berkin Elvan’ın 5.yıl anmasında buluştu.

Berkin Elvan 15 yaşındaydı. 16 Haziran 2013 yılında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya çıkmıştı. Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından atılan gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı.

Şişli’deki Feriköy Mezarlığı’ndaki anmaya, Elvan ailesinin yanı sıra çok sayıda yurttaş da katıldı. Çorlu Tren Faciası’nda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Misra Öz da, elinde bir demet papatya ile anmaya gelenler arasındaydı.  Berkin Elvan anıldı  Berkin Elvan anıldı

Misra Öz ve Gülsüm Elvan. İki anne. Ve evlat acısı bu iki anneyi mezar başında buluşturdu.Biri, ekmek almaya gönderdiği oğlu Berkin Elvan’ın, polis tarafından vurulduğu haberini alan Gülsüm Elvan, diğeri de hafta sonu Edirne’de yaşayan babasına gönderdiği oğlu Oğuz Arda Sel’in cinayet gibi bir ihmal neticesi yaşanan tren kazasında öldüğü haberini alan Misra Öz’dü.

ÖLÜYE BİLE SAYGI DUYULMADI

Misra Öz, anmaya gelmeden önce sosyal medyadan, şöyle yazdı: “5 yıldan bu yana hiçbirşey değişmedi bu ülkede…Çocuklar ölmeye devam etti. Hemde çocuk olduğuna bakmadan ölü çocuklar bile suçlandı. Birbiri ile karşılaştırıldı. Ölüye bile saygı duyulmadı,çocuğa hiç ! En azından cennetteler artık. Kötülerden uzakta..”

Gezi iddianamesinde hakkında müebbet hapis istenen Avukat Can Atalay, Berkin Elvan’ın anma töreninde bir konuşma yaptı. Can Atalay, “Biz burada sadece bir anma gerçekleştirmiyoruz. Biz bu topraklarda emeği ile geçinen tüm insanların, Gezi’de ayağa kalkan, boyun eğmeyen bütün milyonların umudunu bugünden yarına taşıdığımızı, taşıma kararlılığında olduğumuzun sözünü veriyoruz” dedi.

BERKİN ELVAN ‘IN KATİLİ HALA AÇIKLANMADI

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı’nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013’te kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin dava hala bitmedi. 23 sayfalık bilirkişi raporunda, “Dosya kapsamı üzerinde yapılan incelemeler neticesinde ve olay görüntülerinden anlaşıldığı üzere maktulün 2. zet polisi (Sanık F.D) tarafından 13.47.17 zamanında yapılan atış neticesinde yaralandığı kuvvetle muhtemel olarak değerlendirilmiştir” denildi. Ancak, Berkin Elvan’ın katili hala açıklanmadı.
Taksim Dayanışması sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Umudun çocuğu Berkin’imizi yitireli tam 5 yıl oldu. Berkin Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması olarak 11 Mart Pazartesi günü (bugün) saat 14.00’te Feriköy Mezarlığı’nda Berkin’imizi anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Fotoğraflar: Elif Ilgaz (Twitter)