Berhan Şimşek’ten Soylu’ya: Kriminal ne kadar tip varsa hepsiyle fotoğrafı var

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:40 am - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:41 am

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Faruk Fatih Özer ve birçok uyuşturucu baronu ile fotoğrafı bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “Kriminal ne kadar tip varsa hepsiyle fotoğrafı var” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla Türkiye’de metamfetamin salgını olduğunu söyledi. Uyuşturucu trafiği üzerinden cari açık finansmanının yapıldığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Kılıçdaroğlu’na için suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Kılıçdaroğlu bir yalan ve suç makinesidir. Uyuşturucu ticareti suçu karşılıksız kalmayacaktır” dedi.

“HEPSİYLE FOTOĞRAFI VAR”

Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu isyanının ardından TELE1’de yayınlanan Açıkça programında konuşan eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Bakan Soylu için “Kriminal ne kadar tip varsa hepsiyle fotoğrafı var. Anladığım kadarıyla Kemal Bey nasırlarına bastı” dedi.

Şimşek şunları kaydetti:

“Bunlar Kemal Beyin kendisinin uydurduğu bir şey değil herhalde. Zindaşti’den, ötekinden berikinden Türkiye’deki uyuşturucu trafiği ortaya çıkıyor. Bu kriminal olayları bu noktaya getiren CHP veya Millet İttifakı değil.

Kara para uyuşturucu, rüşvet ve buna benzer işlerden toplanan paradır. Türkiye yedi veya sekizinci kez varlık barışına gitti. Yani ‘getir paranı, ben merdaneli makinelerle yıkayayım tertemiz edeyim, al götür’ dendi.”

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: İşte ispatladım, onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin

Süleyman Soylu’yu zora sokacak fotoğraflar