“Berat Albayrak’la ilgili bölüm Erdoğan’ın yazılı konuşmasında yoktu”

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 2:18 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 2:19 pm

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berat Albayrak ile ilgili AKP grubunda kullandığı ‘Damat kadar taş düşsün başınıza’ sözlerinin yazılı metinde olmadığını öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün (10 Mart) AKP grubundaki konuşmasının metninde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden Kasım 2020’de istifa eden Berat Albayrak’la ilgili kısmın bulunmadığı öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ‘HDP kapatılacak mı, dokunulmazlıklar ne olacak?’ başlıklı yazısında Erdoğan’ın damadı ile ilgili ilk olarak iki hafta önce AKP’nin İzmir İl Kongresi’nde konuştuğunu, dünkü grup toplantısında da dört yerde Albayrak’a değindiğine dikkat çekti.

Selvi yazısının konuyla ilgili bölümünde şunları kaydetti: “Ama ilginç olanı, Berat Bey’le ilgili bölüm Erdoğan’ın yazılı konuşmasında yoktu. Muhalefetin Berat Albayrak’la ilgili ithamları kanına dokunmuş olmalı ki, ‘Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza’ diye konuya girdi. Berat Albayrak’ın Enerji Bakanı olduğu dönemde yaptığı hizmetlerden övgüyle söz etti. Erdoğan’ın konuşması Meclis kulislerinde, Berat Albayrak’a yeni görev verileceği şeklinde yorumlara neden oldu.”

YAZININ TAMAMI 

Erdoğan: Damat kadar başınıza taş düşsün