Berat Albayrak haber engeliyle geri döndü

Yayın tarihi: 19 Şubat 2021 Cuma 11:48 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2021 Cumartesi 5:09 pm

Görevinden ‘affedildikten” sonra bir süredir ortalarda görünmeyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, avukatı İsa Sinan Göktaş’ın aracılığıyla İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı başvuru sonucunda, TELE1’de yayınlanan  “CHP’li gençlere ‘Berat Albayrak’ gözaltısı” ve “Öztrak, damat Albayrak’ın sözünü hatırlattı: Kayınpeder şimdi Ay’a asfalt döşemeye karar verdi” başlıklı haberlere erişim engeli geldi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bakanlıktan istifasının ardından kamuoyu önünde görünmemişti. Albayrak kendisiyle ilgili bir afiş nedeniyle 3 CHP’li gencin gözaltına alınmasına dair habere ve Faik Öztrak’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ay’a gidiyoruz” açıklamasına ilişkin yaptığı yoruma “erişim engeli” kararı aldırarak ortaya çıktı.

Albayrak avukatı İsa Sinan Göktaş aracılığıyla İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı başvuruda “CHP’li gençlere ‘Berat Albayrak’ gözaltısı” başlıklı haberin “kişisel ve mesleki haysiyetini zedelediği”,”Öztrak, damat Albayrak’ın sözünü hatırlattı: Kayınpeder şimdi Ay’a asfalt döşemeye karar verdi” başlıklı haberin ise “Asılsız ve gerçek dışı bilgiler içerdiği” gerekçesiyle erişime engellenmesi ve içeriğin yayından çıkarılması talebiyle başvurdu.

Talebi kabul eden hakimlik kararında “bahse konu içeriklerde talep edenin yanı sıra devlet kurumlarını zan ve töhmet altında bırakacak şekilde doğruluğu araştırılmamış ve teyit edilmemiş haber, yayın ve paylaşımlara yer verildiği, basın-internet yayın özgürlüğünün dışına taşıldığı, keyfilik bulunduğu, kişi ve kurumlara saldırı niteliğinde, şeref ve onurlarını rencide edici ve kişilik haklarını ihlal edici içeriklere yer verildiğinin anlaşıldığı” ifadesine yer verdi.