Benzine bir zam daha! LPG’de dev indirim… İşte güncel fiyatlar

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020 Çarşamba 3:04 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 3:04 pm

Otogaz ya da diğer deyişle LPG fiyatlarında bugün tarihi bir düşüş bekleniyor. Bu gece otogazda 95 kuruş indirim bekleniyor. Benzinde ise 8 kuruş zam gündemde. LPG’de alım fiyatlarının aylık değiştiğini belirterek, “1 Nisan itibarıyla uluslar arası ölçekte düşen fiyatların etkisi LPG’ye doğrudan yansımış olacak” dedi.

Otogaz ya da diğer deyişle LPG fiyatlarında bugün tarihi bir düşüş bekleniyor.

El insaf! Petrol fiyatları dibi gördü, Türkiye’de motorine zam…

Bu gece otogazda 95 kuruş indirim bekleniyor. Benzinde ise 8 kuruş artış gündemde…

3 AYDA 2 TL DÜŞTÜ

Uluslar arası piyasalarda akaryakıt fiyatlarının düşmesi pompa fiyatlarına peş peşe indirim olarak yansıdı. Yıl başından bu yana benzinde 2 TL 05 kuruş, motorinde 1 TL 30 kuruş fiyat hareketi yaşandı.

Peki, bugün durum ne? Uluslar arası piyasalarda benzin ve motorin fiyatları bir miktar arttı. Benzinin tonu 182 dolardan 195 dolara, motorinin 284 dolardan 289 dolara yükseldi. Bu gece, benzinde 8 kuruş artış bekleniyor. Motorinde bir değişiklik söz konusu değil.

LPG’DE DEV İNDİRİM

Benzin ve motorin fiyatları sıkça düşerken, LPG’de küçük ve sınırlı sayıda bir fiyat hareketi görüldü. LPG’de, 5 Mart’ta 7 kuruş indirim yapıldı. 21 Mart’ta 9 kuruşluk zam gündeme geldi; 2 kuruş ÖTV’den karşılandı ve 7 kuruş pompa satış fiyatlarına yansıtıldı.

LPG’de asıl indirim, bu gece yaşanacak ve pompa satış fiyatları 95 kuruş düşecek. Sektör kaynakları, LPG’de alım fiyatlarının aylık değiştiğini belirterek, “1 Nisan itibarıyla uluslar arası ölçekte düşen fiyatların etkisi LPG’ye doğrudan yansımış olacak” dedi.

LPG’NİN FİYATI NE KADAR OLACAK?

İndirimin ardından İstanbul’da ortalama 3,95’ten satılan LPG’nin fiyatı 3,00 liraya gerileyecek. LPG’nin fiyatı Ankara’da 3,96’dan 3,01’e, İzmir’de ise 3,90’dan 2,95 liraya düşecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler göstereb