Benzin ve ayçiçek kuyruklarının ardından Cübbeli isyan etti

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 9:33 am - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 10:14 am

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen İsmailağa Cemaati’nin önde gelenlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında yaşanan gıda enflasyonu ve ayçiçek yağı fiyatlarının yükselmesiyle ilgili AKP’yi eleştirdi. 

Rusya-Ukrayna savaşının en çok etkilediği ülkelerden biri de Türkiye oldu. Türkiye’nin tarım ithalat ve ihracatının büyük bir çoğunluğunun bu iki ülkeyle olması çiftçiyi de iş dünyasını da gıda enflasyonunu da büyük oranda vurdu. Buğday ve ayçiçek yağında zamlar ardı ardına gelirken temel gıda maddelerine de zamların gelmesi bekleniyor.

Ayçiçek yağı 36 ay taksitle internette satılmaya başlandı!

Türkiye’nin ülkede yetişmesine rağmen ithal edilen tarım ürünlerine bağımlı olmasını eleştiren Cübbeli Ahmet bu konuya değindi.

YAZIKLAR OLSUN BİZİM TARIM POLİTİKAMIZA”

Sohbet toplantısında cemaat üyelerine seslenen Ahmet Mahmut Ünlü, iktidarın uyguladığı ithalata dayalı tarım politikasını “Bir Konya ovasında çıkan buğday bütün dünyaya yetecekken maalesef Konya ovası bata bata gidiyorsa yazıklar olsun bizim tarım politikamıza…” ” diyerek eleştirirken “Fazla da sert konuşmak istemiyorum” diyerek kendini tuttu.

Ayçiçek yağı fiyatları cep yakmaya devam ediyor