Benzin, motorin ve LPG’ye zam! İşte güncel fiyatlar…

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 1:54 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 5:48 pm

Petrol fiyatlarındaki değişim nedeniyle, motorinin litre fiyatına 16 kuruş, benzinin litre fiyatına 7 kuruş ve otogaza ise 25 kuruş zam geldi. Söz konusu fiyat artışı pompaya yansıyacak.

Petrol fiyatlarının düşüşüyle yapılan indirimlerin ardından benzin, motorin ve otogaza bu kez zam geldi.

İSTİKRAR SAĞLANAMIYOR

Koronavirüs salgını nedeniyle petrol ve akaryakıt sektöründe dalgalanma devam ediyor. Uluslar arası piyasalarda benzin ve motorin fiyatları bir anda artıyor, ardından aynı hızla düşüyor. Fiyatlarda istikrarı bir türlü oluşmuyor. Bu nedenle de iç piyasada pompa satış fiyatları sıkça değişiyor. Değişiklik, bazen bir gün arayla gündeme gelebiliyor.

Benzin ve motorinde, geçen hafta uluslar arası piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkisiyle fiyat hareketi bekleniyor. Motorinde 28 kuruş zam ihtiyacı vardı. Motorin, küresel piyasalarda gevşedi ve ihtiyaç 16 kuruşa geriledi.

BENZİN VE MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Zammın ardından İstanbul’da ortalama 4,83 TL’den satılan motorinin litresi 4,99 TL’ye yükselecek. Motorinin litresi Ankara’da 4,92 TL’den 5,08 TL’ye, İzmir’de ise 4,94 TL’den 5,10 TL’ye çıkacak.

İstanbul’da 5,19 TL’ye satılan benzinin litresi ise 5,26 TL’ye çıkacak. Benzinin litresi Ankara’da 5,34 TL’den 5,41 TL’ye, İzmir’de ise 5,36 TL’den 5,43 TL’ye yükselecek.

İstabul’da ortalama 3,12 TL olan otogazın fiyatı 3,37 TL olacak. Otogazın fiyatı Ankara’da 3,14 TL’den 3,39 TL’ye, İzmir’de ise 3,05 TL’den 3,30 TL’ye yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.