Ben veremem banka versin! Emekli zam beklerken promosyon açıkladı

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 2:50 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 3:07 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

Emekli seyyanen zam beklerken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırdığını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de kamu bankalarının emekli promosyonlarını aylığa göre 8 bin ile 12 bin lira arasında belirlediğini açıkladı. Erdoğan özel bankalar için de “Bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum” ifadesini kullandı. Emekli ise seyyanen zam talep ediyordu.

Muhalefeti de hedef alan Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017’de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankaları bu yılki promosyon ödemesi miktarını alınan aylığa göre 8 bin ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerden bu ödemeleri alabilecekler.

Emekliler seçim öncesinde sokağa çıkıyor! “Emekliler açlıkla sınanıyor”

MUHALEFETİ HEDEF ALDI: BÖYLE GİDERSE…

Ülkemizde Cumhur İttifakı’ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade yok. Muhalefetin eline kalsa bırakın maaşların yükselmesini, mevcut maaşları bile ödeyemezler. Muhalefetin halini görüyorsunuz. CHP yönetimi sadece beceriksiz ve kifayetsizlerden değil, tembellerden oluşuyor. Onların gündemi başka. Deste deste para sayma görüntülerinin izahını yapamadılar. Sağa sola saldırarak, çirkinleşerek, kabalaşarak skandalı örtbas edebileceklerini zannediyorlar. Seçim kazanmak için kendi akıllarınca birileriyle demleniyor. Ama orada da durum pek parlak gözükmüyor. Türkiye eser ve hizmet siyasetinden sonra yeni bir siyaset anlayışıyla karşı karşıya, bunun adı zübük siyasetidir. Daha şimdiden seçimlerin ardından muhalefet tarafında ufaktan değişim arayışları başladı. Böyle giderse yeni bir meydan muharebesi yaşanacağı anlaşılıyor. Bu sefer gelenin gideni aratmadığı bir tabloyla karşılaşırız.”

Emeklilik hayali açlığa yenildi!

EMEKLİ HESABI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

28 Şubat’ta Kütahya’da konuşan Erdoğan, emekli maaşlarına seyyanen zamma kapıyı kapatmıştı. Erdoğan şunları söylemişti: “Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 10 bin lira, 7 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek, bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek. 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira ya da 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum.”

Emekliler için yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre maaş

Merkez Bankası’ndan seçim öncesi sürpriz faiz kararı

Kaynak: HABER MERKEZİ