‘Ben değişmedim, değişen AK Parti’

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 8:32 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 8:32 am

AKP’den istifa eden eski Başbakan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “İhanet suçlaması yapan AK Partililere sesleniyorum; Ben değişmedim, değişen AK Parti. Bugünkü AK Parti, Genel Başkanlığını bıraktığım AK Parti değil” ifadelerini kullandı.

Cüneyt Özdemir’e açıklamalarda bulunan Ahmet Davutoğlu, AKP’den ayrılma sürecini anlattı ve sert eleştirilerde bulundu.

Davutoğlu’ndan AKP’ye hodri meydan: Milletin kaderiyle oynamayın!

Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

Beni üzen şeylerden birisi şu kanaatin yaygınlaşması. Pelikan Bildirisi yayınlandı, başbakanlıktan ayrıldı. Yok bu doğru bir şey değil. Pelikan bildirisi değil. Bütün dünyanın pelikanları toplansa ben o makamı bırakmazdım.

Ama nedir bakın işin aslı: Benim makamdan ayrılma gerekçemin temeli, ben yurt dışında devlet görevindeyken başbakanken benim başbakanlık vekaletini bıraktığım arkadaşımın da içinde olduğu MKYK üyelerinin benim aleyhimde bir metne imza atmaları. Ve bunu da benimle konuşmamaları, hani ihtilaf ederiz sonra derler ki biz partide kazan kaldırıyoruz. Sen bizi dinlemedin. Atsınlar imza.

Cüneyt Özdemir’e yaptığı açıklamaların bir kısmını paylaşan Ahmet Davutoğlu, “Ben Başbakanlıktan Gelecek Partisi’ni kurma düşüncesiyle ayrılmadım. O kitlelerle aramdaki manevi bağ koparılamaz. İhanet suçlaması yapan AK Partililere sesleniyorum; Ben değişmedim, değişen AK Parti. Bugünkü AK Parti, Genel Başkanlığını bıraktığım AK Parti değil.” ifadelerini kullandı.

Hayır böyle bir şey de yok. O teklif bana hiç gelmiş değil. Hani sırf beni köşeye sıkıştırmak, yetkilerimi budamak, hani topal ördek derler ya o hale düşürerek başbakanlık makamını geçersiz hale getirmek için talimatla yaptılar bunu. Bir çoğu da geldi sonra benden özür diledi.

Ve esas benim ayrılmamı başlatan süreç 29 Nisan’da ben Katar’dan sabah 4’e karşı indikten 5 saat sonra saat 9’da gece benim aleyhimde o saatte toplanan imzalarla MKYK’da benim yetkimin budanma çabası.

Davutoğlu geçmişten örnek verdi: Erdoğan ve Bahçeli başarılı olamayacak

Ayrıldığım zaman başbakanlıktan Gelecek Partisini kurmak gibi bir düşünceyle ayrılmadım. Ben AK Parti’nin genel başkanlığını yapmışım.Milyonlarca kitleye iki seçimde AK Parti’ye zafer kazandırmışımdır. Hele hele ikinci seçimde. O kitlelerle benim aramda bir manevi bağ var.

O manevi bağ kopartılamaz hiç bir zaman. Şimdi bana ihanet suçlaması yapan AK Partililere söylüyorum. Öyle bir hava var ki; AK Parti sabit bir şey burada, devamlı sabit, değişken olan Davutoğlu veya Gül. Veya kimlerse dışarıda kalan. Ya bu AK Parti sabit değil, değişti. Bu AK Parti artık yolsuzluklar meşrulaştırıyor. Yolsuzluk tanımını bugün yapabilen bir AK Partili çıksın. Şunlar şunlar yolsuzluktur desin. Kalmadı tanım.

Kılıçdaroğlu’ndan Babacan ve Davutoğlu’na meclis grubu desteği