Beleştepe de “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 1:34 am - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 1:34 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden tek taraflı çekildi. Sözleşmeden ayrılmanın ardınan toplumun çok farklı kesimlerden tepki gelmeye devam ediyor.

Beşiktaş taraftar grubu Beleştepe, yayımladığı açıklamada “Adalet, eşitlik ve birlikte yaşam mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.  İstanbul Sözleşmesi kağıt değil, yaşamdır! #istanbulsozlesmesiyasatir” dedi. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları yazılı açıklamada şunlar söylendi:

“Vicdan değil; adalet, eşitlik ve birlikte yaşam istiyoruz!

İstanbul Sözleşmesi; şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan kadınları, çocukları, yaşlıları, engellileri, göçmen ve mültecileri, LGBTİ+’ları evde eş, eski eş, baba, partner veya abinin; iş yerinde patronun; sokaktaki herhangi birinin şiddetinden ve tacizinden korur. 

İLGİLİ HABER | Fenerbahçe’den İstanbul Sözleşmesi kararına tepki

Sözleşmenin feshedilmesi; failleri cesaretlendirirken, bundan sonra gerçekleşecek her türlü şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetin sorumluluğunu da kabul etmek demektir. 

Fesih kararını “vicdani” bulmuyor, bu sorumluluğu almıyor ve suça ortak olmuyoruz. 

Renklerimiz, kimliklerimiz, yönelimlerimiz, cinsiyetlerimiz ve uyruklarımızla birlikte güçlüyüz, birlikte kazanacağız ve birlikte haykırıyoruz;

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!

İstanbul Sözleşmesi Kağıt Değil Yaşamdır…”