Belediyelerden borç tahsilatına başlayan SGK arsalarını satışa çıkardı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2024 Salı 8:35 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 Salı 8:36 pm

Erdoğan’ın “Belediyeleriniz SGK’ye olan birikmiş borçlarını ödesin” sözleri tartışılmaya devam ederken SGK, 7 kentte 104 arsasını satışa çıkardı. Satışa çıkarılan yerler arasında park alanı, belediye hizmet alanı ve plaj alanının dahi yer aldığı görüldü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik, “Belediyeleriniz SGK’ye olan birikmiş borçlarını ödesin” sözlerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, “Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Borçların bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor” diye açıklama yaptı.

Birgün’ün haberine göre, iktidar, Sosyal Güvelik Kurumu (SGK) borçlarını tahsil ederek muhalefetin elindeki belediyeleri sıkıştırmaya çalışırken SGK’nin “Gayrimenkul satış ilanı” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, SGK Ankara’da 3, Antalya’da 3, Diyarbakır’da 13, İstanbul’da 5, Maraş’ta 8, Mersin’de 2 ve Urfa’da 70 olmak üzere toplam 104 arsa satışa çıkarıldı.

Depremin vurduğu kentlerdeki arsaların da satışa çıkarıldığı görülürken, Antalya Alanya’da sağlık tesis alanı, Manavgat’ta belediye hizmet alanı, İstanbul Pendik’te tarımsal niteliği korunacak alan ile Urfa Halfeti’de park alanın da satılacağı açıkladı.

İstanbul Şile’de ise yaklaşık 25 bin metrekarelik “plaj+ günübirlik tesis alanı” satılacak.
SGK taşınmazlar için 13-16 Ağustos tarihleri arasında ihale düzenleneceğini de duyurdu.

İlk SGK darbesi! Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına haciz kondu

Kaynak: birgun