Belediyeler, kurumlar, CHP, HDP, İYİ Parti… Elazığ depreminin ardından seferberlik başlatıldı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2020 Cumartesi 1:01 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2020 Cumartesi 2:00 pm

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından siyasi partiler, birçok belediye ve kurum seferberlik başlattı.

CHP’nin paylaştığı bilgiye göre İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin belediyeleri birçok personel ve araçlarını bölgeye gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün de birçok araç ve personelin yola çıkacağını duyurdu:

Deprem bölgesine ulaşan ekiplerimiz diğer arama kurtarma ekipleriyle beraber koordineli bir çalışma yürütüyorlar. Dün gece iki vatandaşımız göçükten yaralı olarak kurtarıldı. Bugün 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama kurtarma ve yardım ekiplerimiz de yola çıkıyor.

HDP KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Halkların Demokratik Partisi de kriz masası oluşturdu. Deprem sonrası dayanışma çağrısı yapan HDP, parti heyetlerinin Elazığ’a gittiğini bildirdi.

İYİ PARTİ’DEN YARDIM KAMPANYASI

 

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Elazığ’da yaşanan depremin ardından yaptığı paylaşımda, parti olarak yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Poyraz, “İyi Partililer ve Gönüllüler gün Devletimizin yanında seferberlik günüdür. Herkesi, İl ve İlçe Başkanlıklarımıza giderek #Elazığ için iklim koşullarını da dikkate alarak yapacağımız ayni yardımlara katkı sağlamaya davet ediyoruz. Yardımlar Elazığ Valiliğine teslim edilecektir” dedi.