Belediyenin resmi sitesine AKP üye kaydı açıldı

Yayın tarihi: 8 Kasım 2020 Pazar 9:42 am - Güncelleme: 8 Kasım 2020 Pazar 1:11 pm

Niğde’nin AKP’li Alay İlçe Belediyesi, resmi internet sitesine AKP üye kaydı linkini koydu.

Niğde’nin merkez ilçesine bağlı Alay beldesinde AKP’nin kazandığı belediyenin web sitesinde AKP üye kaydı için link konuldu.

Alay Belediyesi’nin resmi web sitesine giren yurttaşlar soldaki sekmeler arasında “AKP Üye Kaydı” başlığı altında açılan sekmeye tıkladığında AKP Niğde İl Başkanlığı’nın üye kayıt formuna yönlendiriliyor. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “Alay Belediye Başkanı Sayın Safa Erol partisine üye yapmasını çok seviyorsa belediye başkanlığından istifa edip belde başkanlığı yapmalı” dedi. Tepkiler üzerine belediye sekmeyi 11.45 itibariyle kaldırdı.

CHP’Lİ ADEM: BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDİP ÜYE KAYDI YAPABİLİR

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ANKA’nın sorusu üzerine belediyenin söz konusu uygulamasına şu tepkiyi gösterdi:

“Belediye başkanlığı seçimleri yapıldıktan sonra seçilen başkanlar siyasi kimliğini bir yere bırakıp, hiç kimsenin siyasi kimliğine bakmaksızın halkına hizmet etmesi gerekir. Ayrıca, belediyeler resmi kurumlardır hiçbir şekilde siyasi bir partiye hizmet edemezler, halk yerine siyasi parti yararına olacak şekilde bir faaliyette bulunamaz. Alay Belediye Başkanı Sayın Safa Erol partisine üye yapmasını çok seviyorsa belediye başkanlığından istifa edip belde başkanlığı yapmalı. Partisinin belde binasında istediği gibi üye çalışması yapabilir. Belediyeler birer resmi kurumdur ve üye yapım yerleri değildir.”

MUHARREM ERKEK, TWİTTER’DAN DUYURDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de dün gece sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla belediyenin bu uygulamasını eleştirmişti. Erkek’in mesajı şöyle:

Erkek, “Belediyenin görevi mahalli ve müşterek hizmetleri hiçbir ayrım gözetmeden yapmaktır. Sayın Kılıçdaroğlu, seçilen tüm belediye başkanlarımıza rozetlerinizi çıkarın talimatı verirken amacı buydu. Peki, bu ne? Amacınız halka hizmet mi, Sarayın talimatıyla AK Parti’ye üye yapmak mı?” ifadelerini kullandı.

Tepkiler üzerine belediye sekmeyi 11.45 itibariyle kaldırdı.