Belediye, işçilere Erdoğan’ın mitingine katılımı zorunlu tuttu iddiası

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 11:46 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 11:37 am

İzmir Menemen’de belediye işçilerinin,  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Menemen’de yapacağı mitinge katılmaya zorlandığı ileri sürüldü.

CHP Menemen İlçe Başkanlığı, AKP’li Aydın Pehlivan’ın başkan vekili olduğu Menemen Belediyesi’nde işçilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılmaya zorlandığını ileri sürdü.

Belediye çalışanlarının, kendileri ile birlikte mitinge en az 4 kişi daha getirmeye zorunlu tutulduğu, buna uymayanların ise işten atılmakla tehdit edildiği iddia edildi. Menemen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Göksel Arsoy’un şantiyede topladığı işçilerle konuşmasına ilişkin görüntüler de ortaya çıkarken, videoda bir işçinin, “4 kişi getirmiyorsak pazartesi işten çıkış” sözleri dikkati çekti.

CHP Menemen İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

”AKP’li Menemen Belediyesi, ‘tehditli katılım çağrısı’ ile korku saçtı. Menemen Belediyesi idarecileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir ve Menemen programına katılım çağrısıyla sınırları zorlayan bir tutum sergilemiş, savurdukları tehditler, işi çığırından çıkarmıştır. Her personele, kendilerinin yanı sıra T.C. kimlik numaralarını önceden vermek suretiyle 4 kişi daha getirme zorunluluğu dayatan, bununla kalmayıp gelmeyenlerin ve sözünde durmayanların işlerine son verileceği gözdağını veren bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz!

İddiaya kaynaklık eden görüntüler ise kısa sürede sosyal medyada yayılırken izleyenler tarafından büyük tepki çekti.

Hüseyin Çelik: 50+1 MHP’nin Tayyip Bey’e bir tuzağıydı