Belediye Başkanı’ndan tepki: Floyd’u öldüren polis neden hapiste değil?

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2020 Perşembe 10:32 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 Perşembe 4:52 pm

Minneapolis Belediye Başkanı, ABD’de polisin gözaltı işlemi sırasında boğazına basarak öldürdüğü George Floyd isimli siyah gencin katili olan polisin yakalanmasını istedi.

ABD’de George Floyd isimli bir siyahın, polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesi ardından başlayan tartışma sürüyor. Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Floyd’u öldüren polisin yakalanması çağrısında bulundu. Konu hakkında basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Frey, “Bu adam neden hala cezaevinde değil?” diye sordu. Katil polisin gözaltına alınmasını isteyen Belediye Başkanı, “George Floyd adalet istiyor.

Ailesi adalet istiyor

Afrikalı toplum ve şehrimiz adaleti hak ediyor” dedi. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump da, Floyd’un boğularak öldürülmesini, “Çok üzücü bir olay” olarak nitelendirdi. Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Trump, “Benim talebim çerçevesinde, FBI ve Adalet Bakanlığı, George Floyd’un üzücü ve trajik ölümüne ilişkin iyi bir soruşturma yürütüyor. Ben bu soruşturmanın hızlandırılmasını talep ettim” dedi. Polis tarafından elleri kelepçelenerek yere yatırılan Floyd’un öldürülmesi kentte de büyük tepkiye yol açmış, binlerce kişi polis şiddetini protesto etmişti.