Belediye başkanına saldırı: Zorla saçını kesip, yalın ayak yerlerde sürüklediler

Yayın tarihi: 8 Kasım 2019 Cuma 3:13 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2019 Cuma 3:51 pm

Bolivya’da, 20 Ekim’deki devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan protestolarda son olarak, bir kasabanın iktidar partili belediye başkanını hedef alan protestocular, belediye başkanı yalın ayak yerlerde sürükleyerek, üzerine kırmızı boya döktü ve zorla saçlarını kesti.

Latin Amerika ülkesi Bolivya’da, iktidardaki Mas Partisi’ne yönelik başlayan protestolar giderek şiddet eylemine dönüştü. Vinto kasabasının iktidar partisi üyesi belediye başkanını alan muhalif protestocular, belediye başkanının zorla saçlarını keserek yalın ayak sokaklarda sürükledi, üzerine kırmızı boya döktü.

Belediye başkanı Arce’a yönelik saldırı, hükümet yanlısı göstericilerin bir köprüde barikat kurduğu Vinto kasabasında yaşandı. Kasabada iki muhalif göstericinin öldürüldüğü söylentisi yayılırken, eylemciler Arce’ı iktidar yanlısı göstericileri barikatları kırmak için otobüslerle getirmekle de suçladı. Arce, “katiller” sloganı eşliğinde yalın ayak köprüye doğru sürüklendi; burada yere çömelmeye zorlandı, üzerine boya döküldü, saçları kesildi. Eylemciler Arce’a zorla bir istifa mektubu da imzalattı.