Belediye başkanına makam odasında silahlı saldırı girişiminin görüntüleri çıktı

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 3:31 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 3:40 pm

Kastamonu Daday Belediye Başkanı Fehmi Taş, daha önce belediyede çalıştığı öne sürülen E.D.’nin silahlı saldırı girişimine maruz kalmıştı. O anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Kastamonu’nun Daday Belediyesi’nde dün silah sesleri yankılandı. İddiaya göre daha önce belediyede geçici işçi olarak çalışan ve süresi dolduktan sonra işten çıkarılan 32 yaşındaki E.D. silahla belediye binasına girdi.

‘İş talebi’ için CHP’li Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ın makam odasına girmek istediği öne sürülen E.D’yi sekreteri ve şoförü durdurmaya çalıştı. O sırada silahını çıkaran E.D, ateş etmeye başladı.

E.D’nin silahından çıkan kurşunların 4’ü sekreterliğe, 2’si ise makam odasına isabet etti. Olayda yaralanan olmazken, Taş’ın sekreteri ve şoförü E.D.’yi durdurdu. Şüpheli, olay yerine giden polis ekiplerince gözaltına alındı.

‘NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIM’

Belediye Başkanı Taş, sosyal medya hesabından sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Taş, DHA’ya yaptığı açıklamada ise Emre D.’nin silahla koşarak geldiğini gördüğünü söyleyerek, “Bu arkadaşımızı 6 ay İş-Kur üzerinden çalıştırmıştım. Süresi bittikten sonra çıkmıştı. Daha sonra kendisine cebimden harçlık da veriyordum. Ne olduğunu bilemediğim bir şekilde silahla koşarak içeriye girdiğinde, şoförüm ve burada bulunan bir personelim engellemeye çalıştı. Ama bu arada kapıyı açtı zaten, sekreterliğe girdiğinde silahla ateş ediyordu. İçeriye de ateş açtı. Burada görüntüleri de mevcut. Ben direğin arkasına siper aldım. Daha sonra etkisiz hale getirdiler ve polisler gelip götürdü. Ben durumu adliyeye ve kamuya bırakıyorum. Ne gerekiyorsa yapacaklarına inanıyorum. Ama gerçekten ben ve personelim hayati tehlike atlattık. Kimseye bir art niyetim yok. Bu çocuğa da yok. Üstelik ekmek verdim, yardımcı oldum her konuda; ama o bize bunu yaptı” dedi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Emre D.’nin Taş’a yönelik silahlı saldırı girişimi güvenlik kamera görüntüleriyle de tespit edildi. Görüntüde, elinde tabanca bulunan Emre D.’nin koridorda ilerlediği, babası Kamil D.’nin de oğlunu durdurmak için peşinden koştuğu görüldü. Emre D.’nin silahla sekreterliğe girip makam odasına yöneldiği, bu sırada görevliler tarafından yaşanan arbede sonucu etkisiz hale getirildiği görülüyor.

Öte yandan olaya ilişkin başlatılan soruşturma ise sürüyor.

Belediye başkanına silahlı saldırı