Koronavirüs salgınından etkilenen Güney Amerika ülkesi Peru'da, arkadaşlarıyla içki içmek için karantina kurallarını ihlal eden belediye başkanı, polis baskınında tabuta girerek ölü taklidi yaptı.

Peru'da Tantara kenti Belediye Başkanı Jaime Rolando Urbina Torres, sokağa çıkma yasağı ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak arkadaşlarıyla buluştu. Belediye başkanı ve arkadaşları içki içip sohbet ederken, ihbar üzerine polis baskın yaptı. Polis, baskında Torres'i yüzünde bir maske ve tabuta yerleşmiş bir şekilde buldu. Güvenlik güçleri Torres'in içki içmek için sokağa çıkma yasağını ve sosyal mesafe kurallarını deldiğini söyledi, olayın nerede yaşandığına dairse bilgi verilmedi.

SALGINI CİDDİYE ALMAMAKLA SUÇLANIYOR

QuintoPoder.com.co sitesinin haberine göre belediye başkanı gözaltına alındığında sarhoştu. Karantina uygulamasının 66 gündür sürdüğü Peru'da bugüne kadar 100 bini aşkın Covid-19 vakası tespit edildi. Yaşamını yitirenlerin sayısı ise 3 binin üzerinde. Haberde ayrıca, söz konusu belediye başkanının yerel halk tarafından salgını ciddiye almayıp, gerekli önlemleri hayatı geçirmemekle suçlandığı da vurgulandı. [caption id="attachment_167414" align="aligncenter" width="765"] Peru'da Tantara kenti Belediye Başkanı Jaime Rolando Urbina Torres, polis baskınında tabutta ölü taklidi yaptı.[/caption]
Muhabir: Oğuz Güven