Belediye Başkanı isyan etti: Halk ağır bedel ödüyor

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 12:33 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 2:11 pm

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, açtıkları çukurları 6 aydır kapatmayan elektrik kurumunu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla şikayet etti.

Çeşme’de elektrik hatlarını yer altına almak için açılan çukurların aylardır kapatılmaması üzerine Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran isyan etti. Oran sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye tepki gösterdi. 490 bin TL ceza kesmelerine rağmen durumun değişmediğini belirten Oran, “Altın Yunus ve Alaçatı mahallelerimizde bu sıkıntıları çok ağır bedel ödeyerek Çeşme halkı çekiyor.” dedi.

Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşmemizin Altın Yunus Mahallesi’ndeyim. Ben bugün bir kurumu size şikayet edeceğim. Kasım ayında kazı izinlerini belediyemizden alan, elektrik hatlarını yerin altına alma amacıyla kazı yapan bu kurumun müteahhidi kasım ayından beri kazdığı bu yolları elektrik hattını da bazı yerlerde yerin altına almadan bırakmış durumda. Belediyemiz bu kuruma 490 bin TL ceza kesti ama yetmiyor.” şeklinde konuştu.

“ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ”

Oran canlı yayında sözlerine “Çeşme’de 2022 yılında bize verdikleri görüntü bu. Defaten kendilerini uyardık. ‘Bize bu zulmü yapmayın’ dedik. Cezalarını da kestik ama ben bu sıkıntılarını halkım ve Çeşme ailemle paylaşıyorum. Yeteri kadar sabrettik. Elektrik ile ilgili kurumu halkımıza şikayet ediyorum. Çeşmelilere bu zulmü yapmaya hakkınız yok. Müteahhidiniz batmış olabilir, ekonomik sıkıntı olabilir ama insanları bu şekilde bırakamazsınız. Bazı yerlerde belediyemizin bu kazıları yaptığıyla ilgili yazıları okuyorum, kazıları yapan da bu şekilde bırakan da bellidir. Biz kendilerini yazıyla uyardık, bir an evvel kapatın! Kapatmazsanız biz altyapı tadilatını yaptıktan sonra kapatacağız ama Altın Yunus ve Alaçatı mahallelerimizde bu sıkıntıları çok ağır bedel ödeyerek Çeşme halkı çekti, aylardır çekiyor; artık canımıza tak etti. Cezayı yazdık, burayı kapatacağız. Bizim elektrik hatlarını yer altına alma yetkimiz yok, biz alındığı kadarıyla örteceğiz ve mahallelerimizi sezona hazırlayacağız. Ben ‘artık yeter’ diyorum ve Çeşme Belediye Başkanı olarak bizi bu hale getirenleri halkıma şikayet ediyorum.” diyerek devam etti.

HDP’li eski Belediye Başkanı tutuklandı