Belarus’tan Dalaman’a inen esrarengiz yolcu kim? Lukaşenko ailesini Türkiye’ye yolladı iddiası

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 8:14 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 11:44 am

Belarus’ta, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini ülkeyi 26 yıldır yöneten Aleksandr Lukaşenko’nun kazandığı açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla başkent Minsk ve pek çok şehirde protesto gösterileri başladı. Gösterici ve polislerden pekçok kişi yaralandı. Belarus’ta gösteriler artarak devam ederken Lukaşenko’nun başkanlık filosun ait bir uçak dün Türkiye’de Dalaman havalimanına indi.

Belarus’ta resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini Aleksandr Lukaşenko’nun kazanmasını protesto eden göstericilere müdahale sonucunda pek çok polis ve protestocu yaralandı. Ülkedeki çatışmalar artarak devam ediyor, ilk can kayıpları haberleri gelmeye başladı. Olaylar tüm şehirlere sıçradı, Kremlin’den resmi bir açıklama henüz yapılmadı!

Belarus seçime bu görüntülerle gidiyor

DALAMAN’A İNEN UÇAK

Lukaşenko’nun başkanlık filosun ait Bombardier Challenger 850 EW-301PJ marka ve kuyruk numaralı uçağı saat 16:09’da Minsk’ten “Bazı Yüklerle” ayrılarak Pazar günü saat 18.53 te Türkiye’ye Dalaman’a indiği yolunda ciddi iddialar Rus basınında yayınlandı.

Önemli gazetelerde Moskovskiy Komsomolets’de bu iddiayı yayınladı ve yanı sıra uçağın rotası ile ilgili bir görsel paylaştı.

Lukaşenko’nun ailesini Türkiye’ye göndermiş olabileceği iddia edildi.

Tsikhanouskaya’nın sözcüsü zafer ilan etti

Belarus cumhurbaşkanlığı adayı Svetlana Tikhanovskaya’nın seçim karargahı önünde halkın barikatlar kurarak Tikhanovskaya’yı korumaya aldıkları açıklandı.

Belarus Cumhurbaşkanlığı adayı Tsikhanouskaya’nın sözcüsü zafer ilan etti. Seçim Komisyonunun gerçek sonuçları ilan etmesini isteyen sözcü, ayrıca insanları sokağa çıkmaya ve haklarını savunmaya çağırdı. Açıklama seçim merkezi tarafından yapıldı.

Litvanya ve Polonya Başkanları, Belarus hükümetini demokratik düzene saygı göstermeye ve protestolarda aşırı güç kullanmamaya davet ettti.

Belarus ‘ta gösteriler artarak devam ederken Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun başkanlık filosun ait bir uçak dün Türkiye’de Dalaman havalimanına indi.