Beklenen tarihi Palandöken verdi

Yayın tarihi: 16 Haziran 2021 Çarşamba 3:11 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2021 Çarşamba 3:12 pm

İçişleri Bakanlığı dün yayımladığı genelge ile bazı düğün kısıtlamalarının kaldırıldığını duyurdu. 15 Haziran itibariyle artık düğünlerde yiyecek ve içecek ikramı yapılabilecek. 1 Temmuz itibariyle de kına ve nişan gibi etkinliklere izin verilecek.

Konuyla ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Odatv’ye açıklamalarda bulundu. İçişleri tarafından yayımlanan genelgenin sevindirici olduğunu söyleyen Palandöken, “1,5 yıldır düğün sektörü kapalı. Düğün sektörü biliyorsunuz çok önemli. Buradan ekmek yiyen çok sayıda yan sektör var. Garson, müzisyen, yemek şirketi gibi…” dedi.

“Biz 15 Haziran’da diğer sektörler için de kısıtlamalarda rahatlama bekliyorduk” ifadelerini kullanan Palandöken, “Aşılama bu hızla giderse aşılanmamış kimse zaten kalmayacak. 1 Temmuz’da kısıtlamaların rahatlamasını bekliyoruz. Örneklerden biri kahvehaneler. Çay satışı serbest ama oyun oynamak yasak. Çay satışıyla bu sektörün devam ettirebilmesi mümkün değil” açıklamasını yaptı.