Bekir Pakdemirli’nin yolsuzluk dosyası sır gibi saklanıyor

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 8:51 am - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 8:51 am

Devlet Denetleme Kurulu’nun, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında hazırladığı rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin raporu kamuoyundan gizleniyor.  CHP’li Bekaroğlu, Erdoğan’a da sunulan rapor hakkında savcılığın harekete geçip geçmediğini ve raporun akıbetini sordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan Pakdemirli hakkında hazırlandığı iddia olunan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunu açıklamasını isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları içeren raporun ilgili mercilere iletilerek suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı sorusunu yöneltti. Benzer olaylarla gündeme geldikten sonra Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan ile ilgili olarak da DDK’nin harekete geçirilmesi gerektiğini söyleyen Bekaroğlu, Fuat Oktay’dan, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları içeren raporun kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti

YOLSUZLUKSORUŞTURMASI İDDİASI

4 Mart 2022 tarihinde görevden alınan Tarım ve Orman Eski Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, aslında Devlet Denetleme Kurulu’nun geçen yıl ekim ayında Tarım Bakanlığı’na yönelik başlattığı soruşturmada elde edilen bazı bulgular üzerine görevden alındığı yönünde haberlere dikkat çekti. Yorum ve iddiaları hatırlatan Bekaroğlu, ciddi yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yer verilen bu haberler hakkında Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama yapılmasını istedi.

DDK’nin, Ekim 2021’de Pakdemirli’nin yönetimindeki Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Türkiye’ye canlı hayvan ithalatında yaşanan bazı aksaklıkların “maddi çıkar” karşılığında giderilmesi yani “rüşvet alınması “ile ilgili iddiaları araştırmaya başladığı belirtilmişti.