Bekir Pakdemirli’nin özel kalem müdürüne piyango

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 1:10 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 1:11 pm

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan istifa eden Bekir Pakdemirli‘nin özel kalem müdürlüğünü yapan Volkan Koç, sınavsız açıktan atanıp Strateji Geliştirme Başkanı oldu.Bir süredir izin kullandığı öne sürülen Koç iki ay daha görevde kalırsa genel müdür vasfına haiz olacak ve memuriyeti boyunca genel müdür maaşı alacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli göreve geldiğinde Turkcell’de birlikte çalıştığı Volkan Koç’u istisnai memur kadrosu olan özel kalem müdürlüğüne dışarıdan atadı. Sınavsız memur ataması ile açıktan atanan Koç, geçen aralık ayında bakanlığın en önemli birimlerinden olan Strateji Geliştirme Başkanlığına getirildi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan atama kararı 25 Aralık’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.

“İZİNLERİNİ KULLANACAK”

Sözcü’de yer alan habere göre; Genel Müdürlük statüsünde olan Strateji Geliştirme Başkanlığı’na atanan Volkan Koç’un dör aydır görevine hiç başlamadığı ileri sürüldü. Koç’un yerine daire başkanlarından Özgür Akif Tel’in vekaleten bu görevi yürüttüğü öğrenildi. Kamu kurumlarında asaleten atamaların yapılmadığı durumlarda vekâleten atama ile kurumlar yönetilirken, asaleten atamanın yapıldığı halde ataması yapılan bürokratın görevine başlamayarak yerine görevlendirme ile bir başkasının getirilmesi kamu bürokrasisinde bir ilk oldu. Pakdemirli’nin Turkcell’den getirerek özel kalem müdürlüğünü yapan Volkan Koç’un daire başkanı olarak atanmasının ardından görevine başlamadan ve kuruma hiç gelmeden üç yıllık memuriyetinden doğan izinlerini de kullandığı öğrenildi.

AKP’li Şamil Tayyar, eski bakan Bekir Pakdemirli’yi hedef aldı

 

“USULSÜZ ATAMA”

Diğer yandan Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın web sayfasında ‘Yöneticilerimiz’ listesinde Volkan Koç’un adı sonradan listeye eklendi. Ancak tüm yöneticilerin fotoğrafı bulunmasına rağmen kendisinin fotoğrafı sitede yer almadı. Tarım politikalarından sorumlu İYİ Parti Konya Millet Vekili Fahrettin Yokuş, konuyla ilgili olarak “Sınavsız memur ataması ile açıktan atama yapılmıştır. Henüz üç yıllık memurdur. Genel müdürlük makamına eş değer durumda olan Strateji Geliştirme Başkanlığına atanması personel mevzuatına ve atama yönetmeliğine aykırıdır. Usulsüz atamadır” dedi.