Bekir Bozdağ’ın “Olmaz” dediği indirim Pınar Gültekin davasında uygulandı

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 4:20 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 4:47 pm

Pınar Gültekin‘i öldüren katil Cemal Metin Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, haksız tahrik indirimi ile 23 yıla indirildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2 şubat 2022’de kadın cinayetleri davalarında uygulanan indirimi eleştirmişti.

Muğla’da üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı ve 5 sanığın daha yargılandığı davada uygulanan haksız tahrik indiriminin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “iyi hal indirimi” ile ilgili sözleri akıllara geldi. Bozdağ, 2 şubat 2022’de yaptığı açıklamasında şunları söylemişti:

“İyi hal indirimi, kravattan, elbiseden, bıyıktan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza indirim nedenidir. Eğer yasa gerektiriyorsa yasayı değiştirerek, eğitim gerekiyorsa eğitim yaparak bu konunun önüne geçme konusunda kararlıyım.”

Varile koyup yakmıştı! Pınar Gültekin’in katiline 23 yıl ceza

ERDOĞAN’IN PAYLAŞIMI YENİDEN GÜNDEM OLDU

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili 2020 yılında yaptığı paylaşım yeniden gündem oldu. Erdoğan paylaşımında, “”Pınar Gültekin’i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur. Davanın bizzat takipçisi olacak, bir daha asla yaşamak istemediğimiz kadına şiddetin son bulması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı.