Anayasa suçu işleyen Bekir Bozdağ, FETÖ’nun en büyük savunucusuydu

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 9:12 am - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 9:36 am

Tanzimat dönemi şairlerimizden Muallim Naci, ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ der. Yani,”İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır.” Toplumların hafızasının zayıf olmasından en çok yararlanalar da siyasetçiler oluyor genellikle. Bir süre sonra, daha önce söylediğinin tam tersini söyleyebiliyor. Ya söylediklerini unutuyor ya da toplumun unutmasına güveniyor.

Son olarak “14 Mayıs akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak”  açıklamasıyla gündeme gelen, Çocuğa tecavüzü ‘küçüğün rızası var’ diyerek savunan AKP’li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’e sevgilerini göndermişti.

Seyit Torun’dan Bekir Bozdağ’a: FETÖ’cü arıyorsan önce aynaya bakacaksın

Bekir Bozdağ o dönem yaptığı açıklamada ” Bu ateşi yakan bu fikri veren bu bu yolda yürüyenlere destek olan her türlü katkıyı sunan Muhterem Fethullah Gülen hocaefendiye de Antalya’dan gönül dolusu selamlar gönderiyorum.” demişti.

Bekir Bozdağ yine TBMM kürsüsünden “Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi, gözetimi altında her şey açık”  ifadelerini de kullanmıştı.

Şahan Gökbakar’dan “Ya şampanya ya seccade” diyen Bekir Bozdağ’a tepki